Sastāvdaļas:
Saldajiem kartupeļiem:
5 lieli saldie kartupeļi
1 ēdamkarote extra virgin olīveļļas vai kausēta sviesta
1¼ glāzes piena (un vairāk, ja nepieciešams)
1 tējkarote malta ingvera
¾ tējkarotes jūras sāls
¼ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
Pildījumam (norādītās sastāvdaļas sablenderē virtuves kombainā):
⅔ glāze auzu pārslu
½ glāzes pekanriekstu (plus vairāk pasniegšanai)
½ glāzes valriekstu (plus vairāk pasniegšanai)
1 ķiploka daiviņa
1 ēdamkarote (plus 1 tējkarote) kļavu sīrupa
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas vai kausēta sviesta
½ tējkarotes žāvētu timiāna lapu
½ tējkarotes malta svaiga rozmarīna
1½ tējkarotes jūras sāls
¼ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C. Cepešpannu izklāj ar foliju un 23x33 cm cepamo formu ietauko ar olīveļļu.
2. Saldos kartupeļus sadursta ar dakšiņu. Liek uz cepešpannas un cep līdz pilnīgi mīksta (apmēram 60 minūtes).
3. Tikmēr virtuves kombainā ievietojiet auzu pārslas, pekanriekstus, valriekstus, ķiplokus, kļavu sīrupu, olīveļļu, timiānu, rozmarīnu, sāli un piparus. Sablenderē līdz gludai. Izņem iegūto masu un noliek malā.
4. Cepto saldo kartupeļu mīkstumu izņem (atdala no mizām). Ielieciet mīkstumu virtuves kombainā. Pievienojiet arī olīveļļu, pienu, ingveru, sāli un piparus. Sablenderē līdz gludai. Iegūto maisījumu izklāj cepamajā traukā.
5. Pārkaisa ar iepriekš sagatavoto virskārtu un papildus riekstiem. Apslaka ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 20 minūtes vai līdz virsū uzkaisītais virskārta ir brūna un kraukšķīga. Garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties