Sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1 sīpols, sasmalcināts
1 burkāns, kubiņos
1 selerijas kāts, sasmalcināts
½ tējkarotes jūras sāls (vai vairāk pēc garšas)
Svaigi malti melnie pipari
1 mazs kartupelis, kubiņos
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 tējkarote maltas ķimenes
Šķipsniņa kajēnas piparu
1 glāze sarkanās lēcas, noskalotas
4 glāzes dārzeņu buljona
1-2 tases ūdens
2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
Sasmalcināti svaigi pētersīļi (pasniegšanai)
Ražošana:
1. Sildiet olīveļļu lielā katliņā (uz vidējas uguns). Pievieno sīpolu, burkānu, seleriju, sāli un maltus piparus. Vāra 8 minūtes, laiku pa laikam apmaisot (līdz dārzeņi ir mīksti).
2. Iemaisa kartupeļus, ķiplokus, ķimenes un kajēnas piparus. Vāra, maisot, vēl 1 minūti. Ielejiet lēcas, buljonu un 1 glāzi ūdens. Pagatavojiet 30 minūtes vai līdz lēcas un kartupeļi ir mīksti.
3. Noņem no uguns un sablendē ar blenderi līdz gludai. Ja zupa ir pārāk bieza, pievienojiet vēl 1 glāzi ūdens.
4. Izspiediet citrona sulu un pēc garšas pievienojiet sāli un piparus. Salejiet zupu bļodiņās un pasniedziet ar olīveļļu un sasmalcinātiem svaigiem pētersīļiem.
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties