Krēmīga sarkano lēcu zupa

    Sastāvdaļas:


    3 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
    1 sīpols, sasmalcināts
    1 burkāns, kubiņos
    1 selerijas kāts, sasmalcināts
    ½ tējkarotes jūras sāls (vai vairāk pēc garšas)
    Svaigi malti melnie pipari
    1 mazs kartupelis, kubiņos
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 tējkarote maltas ķimenes
    Šķipsniņa kajēnas piparu
    1 glāze sarkanās lēcas, noskalotas
    4 glāzes dārzeņu buljona
    1-2 tases ūdens
    2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
    Sasmalcināti svaigi pētersīļi (pasniegšanai)


    Ražošana:


    1. Sildiet olīveļļu lielā katliņā (uz vidējas uguns). Pievieno sīpolu, burkānu, seleriju, sāli un maltus piparus. Vāra 8 minūtes, laiku pa laikam apmaisot (līdz dārzeņi ir mīksti).
    2. Iemaisa kartupeļus, ķiplokus, ķimenes un kajēnas piparus. Vāra, maisot, vēl 1 minūti. Ielejiet lēcas, buljonu un 1 glāzi ūdens. Pagatavojiet 30 minūtes vai līdz lēcas un kartupeļi ir mīksti.
    3. Noņem no uguns un sablendē ar blenderi līdz gludai. Ja zupa ir pārāk bieza, pievienojiet vēl 1 glāzi ūdens.
    4. Izspiediet citrona sulu un pēc garšas pievienojiet sāli un piparus. Salejiet zupu bļodiņās un pasniedziet ar olīveļļu un sasmalcinātiem svaigiem pētersīļiem.


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties