Sastāvdaļas:
12 falafeli (mājās gatavoti vai veikalā pirkti)
8 šķēles pitas maizes (vai citas maizes pēc jūsu izvēles)
Sauja ķiršu tomātu, pārgrieztu uz pusēm
½ gurķis, sagriezts
1 sarkanais sīpols, smalki sagriezts
Sauja olīvu
½ glāzes kubiņos sagrieztas fetas
Ieteicamās mērces:
½ glāzes humusa (mājās gatavots vai veikalā pirkts)
½ glāzes baba ganoush (mājās gatavots vai veikalā pirkts)
½ glāzes jogurta karija mērces (mājās gatavota vai veikalā pirkta)
Ražošana:
1. Ja lietojat veikalā iegādāto falafelu, ievērojiet norādījumus uz iepakojuma. Ja gatavojat mājās gatavotu falafelu, sagatavojiet tos pēc savas vēlamās metodes. Novietojiet silto falafelu lielas uzkodu paplātes centrā.
2. Liek humusu bļodā un humusa centrā izveido nelielu iedobīti. Piepildiet to ar olīveļļu. Ievietojiet baba ganoush mērci atsevišķā bļodā un izrotājiet ar svaigām granātābolu sēklām. Atsevišķā bļodā lej jogurta karija mērci un pārkaisa ar melnajiem pipariem. Ap falafeliem kārto bļodas ar mērcēm.
3. Dārzeņus labi nomazgā. Sasmalciniet ķiršu tomātus, gurķus un sarkano sīpolu. Novietojiet tos blakus mērču bļodām.
4. Fetas sieru sagriež kubiņos un arī liek uz uzkodu paplātes.
5. Sildiet pitas maizi cepeškrāsnī vai pannā. Lai maize nesacietētu, turiet to pārklātu ar virtuves dvieli.
6. Uzkodas varat papildināt ar svaigiem garšaugiem: piparmētru lapām, cilantro vai pētersīļiem.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties