Jogurta karija mērce

    Jogurta karija mērci vari pasniegt ar grilētiem dārzeņiem, salātiem, falafeliem, krekeriem u.c.


    Sastāvdaļas:


    ½ sīpols, sagriezts
    2 ķiploka daiviņas
    1 glāze vienkārša (grieķu) pilna tauku satura jogurta
    1 ēdamkarote svaigas laima vai citrona sulas (apmēram puse citrona)
    1 tējkarote karija pulvera
    sāls (pēc garšas)
    2 ēdamkarotes majonēzes vai skābā krējuma (pēc izvēles)


    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
    2. Sīpolu un ķiploku (ar mizu) liek uz cepešpannas. Vāra 20 minūtes vai līdz sīpols ir mīksts un nedaudz karamelizējies (var arī cept uz pannas ar mazu eļļu).
    3. Ļaujiet sīpoliem un ķiplokiem nedaudz atdzist. Pēc tam nomizojiet ķiplokus un ievietojiet to nelielā virtuves kombainā vai blenderī kopā ar visām pārējām sastāvdaļām. Sablenderē līdz gludai.
    4. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, gatavo mērci pagariniet ar papildu garšvielām.
    Iznākums: 1 glāze mērces
    Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties