Sastāvdaļas:
Vistas gaļai:
700 g vistas ciskas gaļas
½ glāzes pilna tauku satura grieķu jogurta
1 ēdamkarote svaigas citronu sulas
2 tējkarotes malta ingvera
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 tējkarote KASHMIRI čili pulvera
1 tējkarote GARAM MASALA garšvielu
1 tējkarote maltas kurkumas
1 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas vai avokado eļļas
Sviesta mērcei:
1 sīpols, kubiņos
2 tējkarotes malta ingvera
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 tējkarote KASHMIRI čili pulvera
1 tējkarote GARAM MASALA garšvielu
½ tējkarotes malta koriandra
½ tējkarotes ķimenes
¼ glāzes Indijas riekstu (pēc izvēles, bet bez riekstiem mērce būs mazāk bieza)
1 ēdamkarote kokosriekstu cukura vai cita saldinātāja
1 kārba (400 g) sasmalcinātu tomātu
1 glāze ūdens
2 ēdamkarotes nesālīta sviesta vai gī (GHEE)
½ glāzes bieza krējuma vai kokosriekstu krējuma
Mēs iesakām pasniegt ar: basmati rīsiem un svaigu sasmalcinātu koriandru
Ražošana:
1. Vistas gaļu sagriež 2-3 cm lielos gabalos un liek bļodā.
2. Tajā pašā bļodā pievienojiet jogurtu, citronu sulu, ingveru, ķiploku, čili pulveri, GARAM MASALA, kurkumu un sāli. Visu samaisa kopā, tad pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz vienu stundu.
3. Lielā pannā uz vidēji augstas uguns sakarsē eļļu. Marinētu vistu liek pannā un sautē 5-6 minūtes. Pārvietojiet vistu atsevišķā bļodā.
4. Pagatavo mērci: vispirms pannā pievieno sīpolu un apcep 3-4 minūtes, līdz tas ir mīksts un caurspīdīgs.
5. Pievieno ingveru, ķiploku, čili pulveri, GARAM MASALA, koriandru, ķimenes un maisot apcep vēl minūti. Tad pievienojiet Indijas riekstus, sasmalcinātus tomātus, cukuru un ūdeni. Visu samaisa, samazina siltumu līdz minimumam un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes.
6. Pārlejiet mērci jaudīgā blenderī un blendējiet minūti, līdz tā ir gluda un krēmīga.
7. Noslaukiet pannu ar papīra dvieli, pēc tam sajauciet krējuma mērci, sviestu un biezo krējumu.
8. Liek vistu atpakaļ pannā uz vidējas uguns un maisot apcep ar mērci 3-5 minūtes, līdz vista izkarsēta.
9. Iesakām pasniegt ar basmati rīsiem un svaigu koriandru!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties