Indijas siers (Panīrs) krēmīgā Indijas riekstu un tomātu mērcē

    Paneer makhani – Indijas siers (paneer) krēmīgā Indijas riekstu un tomātu mērcē.
    Šajā receptē tiek izmantots ciets, kubiņos sagriezts paneers, tāpēc sieru varat pagatavot iepriekšējā vakarā un visu nakti paturēt ledusskapī (uzlieciet tam kādu svaru, piemēram, dažus šķīvjus).
    Nākamajā dienā jums būs ciets paneer ar pareizo tekstūru, ko varat sagriezt kubiņos un sautēt krēmīgā Indijas riekstu un tomātu mērcē!


    Sastāvdaļas:


    Sieram:
    2 litri piena (ne vairāk kā 3,5% tauku)
    2-3 ēdamkarotes citrona sulas

    Paneer makhani:
    2 tējkarotes sviesta
    2 ēdamkarotes augu eļļas
    4 sasmalcināti tomāti (vai 400g kārba sasmalcinātu tomātu)
    1 tējkarote tomātu biezeņa
    6-7 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    4-5 kardamona pākstis, sasmalcinātas
    1 maza kanēļa standziņa
    1 lauru lapa
    10-15 Indijas rieksti (sasmalcināti un mērcēti)
    1 cm ingvera gabals, nomizots un smalki sarīvēts
    1 tējkarote maltu čili piparu
    1 čili pipars, gareniski pārgriezts uz pusēm (pēc izvēles)
    250 g cietā siera, sagriezta vidēja izmēra kubiņos
    1 ēdamkarote mātītes lapas
    1 tējkarote GARAM MASALA
    Pasniegšanai: krējums (pēc izvēles)


    Ražošana:


    1. Sagatavojiet cietas tekstūras paneeru iepriekš: katlā ar biezu dibenu ielejiet 2 litrus pilnpiena. Uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, uzvāra pienu. Tiklīdz piens sāk celties, iemaisa citrona sulu. Samaisa – biezpiens atdalīsies no sūkalām. Ja tas nenotiek 1 minūtes laikā, pievienojiet vēl 1 ēdamkaroti citrona sulas. Ļaujiet pienam nostāvēties 1 minūti, lai biezpiens pilnībā atdalītos. Biezpienu izkāš caur marli, noskalo ar aukstu ūdeni un noliek virs bļodas, lai notecina. Siera tekstūra ir atkarīga no tā, cik ilgi tas karājas un cik lielu svaru tam nospiežat. Ja vēlaties īpaši stingru tekstūru (lai jūs varētu griezt kubiņos un sautēt, saglabājot formu), uzglabājiet rūtiņu ledusskapī uz nakti (uzlieciet tam kādu svaru, piemēram, dažus šķīvjus).
    2. Tagad, kad cietais panelis ir gatavs, turpiniet gatavot Paneer makhani: Pannā uz lēnas uguns izkausējiet 1 tējkaroti sviesta un 1 ēdamkaroti eļļas, līdz tas ir karsts (uzmanīgi skatieties, lai sviests nepiedeg). Pievienojiet tomātus, tomātu biezeni, ķiplokus, kardamona pākstis, kanēļa standziņu un lauru lapu. Pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot. Pēc 10 minūtēm noņem no uguns, ļauj atdzist, tad izņem lauru lapu, kanēļa standziņu un kardamona pākstis.
    3. Atdzesēto maisījumu un Indijas riekstus sablendē ar blenderi līdz viendabīgai masai. Nolikt malā.
    4. Atgrieziet pannu uz vidējas uguns, pievienojiet atlikušo sviestu un eļļu un minūti sautējiet ingveru. Samaziniet siltumu līdz minimumam, pievienojiet čili pulveri un maisot vāriet 2 minūtes. Pievienojiet krēmīgo tomātu un Indijas riekstu maisījumu un sautējiet vēl 5 minūtes.
    5. Pievienojiet sasmalcinātu čili piparu (ja lieto), 1½ tējkarotes cukura un kubiņos sagrieztu cieto paneer sieru. Visu kārtīgi samaisa un apcep vēl dažas minūtes. Pievienojiet mātītes lapas un GARAM MASALA garšvielas. Vēlreiz labi samaisa.
    6. Iemaisa līdz 100 ml ūdens (plānākai konsistencei), tad noņem no uguns un pasniedz. Garšīgi!
    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: bbcgoodfood.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties