Sastāvdaļas:
Grieķu salātiem:
1 liels gurķis, kubiņos
300 g ķiršu tomātu, kubiņos
1 zaļā paprika, sagriezta kubiņos
½ sarkanā sīpola, smalki sagriezta
½ glāzes KALAMATA olīvu, sagrieztas
100 g fetas siera, sagriezts mazos kubiņos
1 avokado, nomizots un sagriezts kubiņos
Salātu mērcei:
⅓ glāzes sarkanvīna etiķa
1 citrons (izspiest sulu)
1 tējkarote Dižonas sinepju
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
½ tējkarotes žāvēta oregano
¼ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes melnie pipari
½ glāzes olīveļļas
Vistas gaļai:
2 vistas krūtiņas bez kauliem
1 ēdamkarote olīveļļas
1/2 tējkarotes maltas (kūpinātas) paprikas
1/2 tējkarotes žāvēta bazilika
1/2 tējkarotes žāvēta timiāna
1/2 tējkarotes žāvēta oregano
1/2 tējkarotes žāvētu pētersīļu
sāls un pipari (pēc garšas)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C. Mazā bļodā sajauciet žāvētās garšvielas. Abas vistas krūtiņas puses apsmērē ar olīveļļu, pēc tam visu vistu ierīvē ar garšvielām.
2. Liek vistu cepeškrāsnī izturīgā cepamtraukā un cep 20-25 minūtes (pusceļā apgriež).
3. Pagatavo mērci: bļodā ielej etiķi, citronu sulu, sinepes, ķiplokus, oregano, sāli un piparus. Kratīt. Enerģiski putojot mērci, lēnām ielejiet bļodā olīveļļu.
4. Pievienojiet kubiņos sagrieztus dārzeņus un fetas sieru salātu bļodā. Pārlej ar sagatavoto grieķu salātu mērci un visu sajauc kopā.
5. Sagrieziet vistu šķēlēs un lieciet virs salātiem (kopā ar sagrieztu avokado).
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties