Grieķu salāti ar vistas gaļu

    Sastāvdaļas:


    Grieķu salātiem:
    1 liels gurķis, kubiņos
    300 g ķiršu tomātu, kubiņos
    1 zaļā paprika, sagriezta kubiņos
    ½ sarkanā sīpola, smalki sagriezta
    ½ glāzes KALAMATA olīvu, sagrieztas
    100 g fetas siera, sagriezts mazos kubiņos
    1 avokado, nomizots un sagriezts kubiņos

    Salātu mērcei:
    ⅓ glāzes sarkanvīna etiķa
    1 citrons (izspiest sulu)
    1 tējkarote Dižonas sinepju
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    ½ tējkarotes žāvēta oregano
    ¼ tējkarotes sāls
    ¼ tējkarotes melnie pipari
    ½ glāzes olīveļļas

    Vistas gaļai:
    2 vistas krūtiņas bez kauliem
    1 ēdamkarote olīveļļas
    1/2 tējkarotes maltas (kūpinātas) paprikas
    1/2 tējkarotes žāvēta bazilika
    1/2 tējkarotes žāvēta timiāna
    1/2 tējkarotes žāvēta oregano
    1/2 tējkarotes žāvētu pētersīļu
    sāls un pipari (pēc garšas)


    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C. Mazā bļodā sajauciet žāvētās garšvielas. Abas vistas krūtiņas puses apsmērē ar olīveļļu, pēc tam visu vistu ierīvē ar garšvielām.
    2. Liek vistu cepeškrāsnī izturīgā cepamtraukā un cep 20-25 minūtes (pusceļā apgriež).
    3. Pagatavo mērci: bļodā ielej etiķi, citronu sulu, sinepes, ķiplokus, oregano, sāli un piparus. Kratīt. Enerģiski putojot mērci, lēnām ielejiet bļodā olīveļļu.
    4. Pievienojiet kubiņos sagrieztus dārzeņus un fetas sieru salātu bļodā. Pārlej ar sagatavoto grieķu salātu mērci un visu sajauc kopā.
    5. Sagrieziet vistu šķēlēs un lieciet virs salātiem (kopā ar sagrieztu avokado).


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: downshiftology.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties