Vidusjūras reģiona garšu iedvesmota lēcu zupa ir lieliska izvēle aukstajās ziemas dienās!
Sastāvdaļas:
¼ glāzes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1 sīpols, sasmalcināts
2 vidēji burkāni, sasmalcināti
2 selerijas kāti, sasmalcināti
2 ēdamkarotes tomātu pastas
3-4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
2 tējkarotes ķimenes
1 tējkarote žāvēta oregano
1 tējkarote žāvēta bazilika
1 tējkarote žāvēta timiāna
sāls un svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)
2 kārbas (katra 400 g) sasmalcinātu (grauzdētu) tomātu
6 glāzes dārzeņu buljona
1 glāze (200 g) zaļo vai brūno lēcu
3 lapu kāpostu, sasmalcinātas
1 citrona sula (apmēram 3 ēdamkarotes sulas)
Ražošana:
1. Lielā katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Pievienojiet sīpolus, seleriju un burkānus. Vāra, maisot, 4-5 minūtes, līdz sīpols ir caurspīdīgs.
2. Pievienojiet tomātu pastu, malto ķiploku, kaltētas garšvielas, sāli un piparus. Iemaisa garšvielas un apcep 1-2 minūtes.
3. Pievienojiet sasmalcinātus tomātus, buljonu, lēcas un samaisiet. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu līdz minimumam, daļēji pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns 25 līdz 30 minūtes.
4. Ja vēlaties, varat zupu biezenī ar blenderi līdz krēmīgākai konsistencei (pēc izvēles).
5. Iemaisa kāpostu un citrona sulu un vāra zupu vēl minūti vai divas (lai kāposti kļūtu mīksti). Nogaršojiet zupu un pirms pasniegšanas pievienojiet citrona sulu, sāli vai piparus, ja nepieciešams.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties