Sastāvdaļas:
1 glāze aunazirņu miltu
1 tējkarote sīpolu pulvera
1 tējkarote ķiploku pulvera
¼ tējkarotes Indijas melnā sāls KALA NAMAK (vulkānisks sāls ar raksturīgu sēra aromātu - bieži izmanto, lai atdarinātu olu garšu vegānu ēdienos).
¼ tējkarotes melnie pipari
¾ tējkarotes sāls (pēc garšas)
¼ tējkarotes maltas kurkumas
1-2 ēdamkarotes uztura rauga (pēc izvēles)
1 glāze ūdens
1 ēdamkarote smalki sagrieztu svaigu piparmētru
3 ēdamkarotes smalki sagriezta vai sarīvēta un nosusināta cukini mīkstuma (pēc izvēles)
¼ maza sīpola, smalki sagriezta
3 ēdamkarotes svaigu pētersīļu, smalki sagrieztu
Ražošana:
1. Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Tad pievieno ūdeni un samaisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
2. Pievieno zaļumus un sīpolu (un cukini mīkstumu ar izspiestu lieko šķidrumu – bet cukini nav nepieciešams lietot). Visu samaisa pēc iespējas vienmērīgāk.
3. Uzkarsē nepiedegošo pannu uz lielas uguns, tad samazini uguni līdz minimumam un lej mīklu tā, lai veidojas apaļa omletes forma. Ļaujiet karstumam radīt gaisa burbuļus, un, kad malas ir brūnas, apgrieziet un pagatavojiet vēl vienu minūti. Tā kā šajā receptē netiek izmantota eļļa, pārliecinieties, ka lāpstiņa viegli slīd zem aunazirņu omletes, pirms to apgriežat. Ja nē, omlete nav pietiekami pagatavota, un ir pāragri to apgriezt.
4. Atkārtojiet šo procesu, līdz ir izlietota visa mīkla. Pasniedziet omleti siltu. Vari pasniegt ar svaigiem dārzeņiem “ietītu” omletē!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: plantbasedfolk.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties