Humuss ar Halapeno pipariem un kinzu

    Humuss ir Tuvo Austrumu virtuvei raksturīgs aunazirņu smērējums, ko var izmantot kā uzkodu, mērci vai garšvielu pie citiem ēdieniem.

    Ir daudz humusa variāciju. Izmēģiniet kādu no tiem – aunazirņu smērējumu, kas garšots ar Jalapeno pipariem un cilantro!


    Sastāvdaļas:


    1½ glāzes (400 g) vārītu aunazirņu
    ¼ glāzes tahini (sezama pastas)
    1 mazs citrons (izspiediet sulu)
    ¼ glāzes auksta ūdens
    šķipsniņa sāls (pēc garšas)
    1-2 ķiploka daiviņas
    1-2 Jalapeno pipari, izņemtas sēklas
    1 sauja koriandra lapu (noņemiet koksnes stublājus)


    Ražošana:


    1. Ātrgaitas blenderī sablenderē šādas sastāvdaļas līdz viendabīgai un krēmīgai masai: nosusināti vārīti aunazirņi, citronu sula, tahini (sezama pasta), ķiploki, Jalapeno pipari, cilantro lapas un sāls. Turpiniet apstāties, lai nokasītu visas pielipušās blendera malas; Tāpat turpiniet pārbaudīt humusa konsistenci. Ja nepieciešams, pievienojiet ēdamkaroti auksta ūdens, lai iegūtu vēlamo tekstūru (tikai nepievienojiet pārāk daudz ūdens - humuss kļūs pārāk šķidrs). Visu vēlreiz sablendē līdz gludai.
    2. Pārlejiet humusu servēšanas bļodā un apslakiet ar neapstrādātu augstākā labuma olīveļļu (pēc izvēles). Šo humusu vislabāk pasniegt pēc pirmās atdzesēšanas ledusskapī uz 30 minūtēm, lai visām garšām būtu laiks "savienoties" vienai ar otru. Pasniedzot humusu, pa virsu var uzkaisīt nedaudz sezama sēkliņas, dažus termiski neapstrādātus vārītus aunazirņus, svaigas koriandra lapas un sagrieztas asās paprikas.


    Iznākums: 1½ glāzes humusa
    Recepte: plantbasedfolk.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties