Sastāvdaļas:
2 mocarellas bumbiņas
3 vidēja izmēra tomāti
1 avokado
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
sāls un svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)
sauja svaigu bazilika lapu
Mērcei:
1 glāze balzamiko etiķa
1–2 ēdamkarotes saldinātāja: medus vai kļavu sīrups (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Sagrieziet šķēlēs tomātus, mocarellu un avokado.
2. Sagatavojiet mērci: pievienojiet balzamiko etiķi un saldinātāju (pēc izvēles) nelielā katliņā. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns 10-15 minūtes. Izlietot nekavējoties vai uzglabāt cieši noslēgtā traukā ledusskapī. Atdziestot, mērce turpinās sabiezēt.
3. Uz šķīvja kārto tomātu, mocarellas un avokado šķēles. Pārslaka ar olīveļļu un divām ēdamkarotēm gatavās mērces. Apkaisa ar sāli un pipariem, virsū liek bazilika lapiņas.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties