Dal ir indiešu virtuvei raksturīgs šķeltu pākšaugu sautējums.
Tas ir garšīgi ar svaigiem salātiem, rīsiem vai mājās gatavotu Indijas naan maizi!
Sastāvdaļas:
Zirņiem:
2 glāzes šķelto dzelteno zirņu, noskaloti
6 glāzes auksta ūdens (5 glāzes ēdiena gatavošanai un 1 glāze papildus — ja nepieciešams, lai iegūtu pareizo konsistenci)
½ tējkarotes maltas kurkumas
1 tējkarote sāls (pēc garšas)
½ tējkarotes GARAM MASALA garšvielu
1 sauja svaiga koriandra, sasmalcināta
Tomātu un sīpolu mērcei:
1 sīpols, smalki sagriezts
1 tējkarote ķimenes sēklas
¾ tējkarotes mātītes sēklu
2-3 vidēja lieluma tomāti, smalki sagriezti
2-3 cm gabals svaiga ingvera, smalki sagriezta
4-5 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1-2 ēdamkarotes eļļas
1 sauja koriandra, sasmalcināta
1 maza sarkanā paprika, sasmalcināta (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Lielā katlā pievienojiet dzeltenos šķeltos zirņus, aukstu ūdeni un sāli. Uz lielas uguns uzvāra.
2. Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 45 minūtes (bez vāka). Ik pa laikam apmaisa, ja ūdens ir par maz, pievieno vēl nedaudz.
3. Pēdējo 5 minūšu laikā iemaisa kurkumu, garam masala garšvielas un pusi no norādītā sasmalcinātā koriandra daudzuma.
4. Pagatavo mērci: uz vidējas uguns pievieno 1–2 ēdamkarotes olīveļļas, ķimenes un mātītes sēklas. Karsē, maisot, līdz izplatās garšvielu aromāts.
5. Pievienojiet sasmalcinātu sīpolu un apcepiet, līdz tas ir caurspīdīgs.
6. Iemaisa ķiplokus, ingveru un čili piparus (pēc izvēles), tad pievieno sakapātus tomātus un vāra uz lēnas uguns apmēram 15-20 minūtes (uz vidējas uguns). Jums var būt nepieciešams pievienot šļakatu ūdens (ja mērce pārāk sabiezē).
7. Sagatavo dalu: tomātu un sīpolu maisījumu lej vārītajos dzeltenajos zirnīšos un visu kārtīgi samaisa. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli. Pasniedziet dalu siltu.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: plantbasedfolk.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties