Turku zirņi ar rīsiem, ceptiem kāpostiem un sinepju mērci

    Sastāvdaļas:


    Garšvielu maisījumam:
    2 tējkarotes ķiploku pulvera
    2 tējkarotes sīpolu pulvera
    2 tējkarotes maltas paprikas
    1 tējkarote žāvēta bazilika
    1 tējkarote sumaka

    Rīsiem, aunazirņiem un kāpostiem:
    3 ēdamkarotes olīveļļas
    1 kāposts, sasmalcināts
    jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
    1 sīpols, sasmalcināts
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 glāze JASMINE rīsu
    1 bundža aunazirņu (nokāš caurdurī un noskalo zem tekoša ūdens)
    3 glāzes dārzeņu buljona
    ⅓ tase sasmalcinātu svaigu pētersīļu (pēc izvēles)
    ⅓ tase grauzdētu, sagrieztu mandeļu (pēc izvēles)

    Sinepju mērcei:
    ⅓ glāzes olīveļļas
    2 ēdamkarotes majonēzes
    2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa
    2 ēdamkarotes citronu sulas
    2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
    1 ēdamkarote franču sinepju DIJON
    1 ēdamkarote dzeltenās sinepes
    1 ēdamkarote graudainās sinepes
    1 tējkarote Vusteršīras mērces
    ½ tējkarotes ķiploku pulvera
    ½ tējkarotes sīpolu pulvera
    1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
    jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)


    Ražošana:


    1. Sagatavojiet garšvielu maisījumu: nelielā bļodiņā samaisiet ķiploku pulveri, sīpolu pulveri, maltu papriku, kaltētu baziliku un sumaku.
    2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C.
    3. Novietojiet sasmalcinātus kāpostus uz lielas cepešpannas. Kāpostus apslaka ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pārkaisa ar pusi no iepriekš sagatavotā garšvielu maisījuma, nedaudz sāli un pipariem. Samaisiet, lai garšvielas vienmērīgi sadalītos. Cep cepeškrāsnī, līdz kāpostu gabaliņi ir mīksti un malas ir brūnas. Pēc 15 minūtēm pārbaudiet kāpostus: apgrieziet, samaisiet. Cepšanas laiks ir atkarīgs no cepeškrāsns – tas var ilgt no 20 līdz 40 minūtēm.
    4. Kamēr kāposti vārās, sagatavo rīsus un aunazirņus. Uzkarsē lielu, dziļu pannu (vai kastroli) uz vidējas uguns. Ielejiet atlikušo ēdamkaroti olīveļļas. Pievienojiet sīpolu un sautējiet, līdz tas ir mīksts, apmēram 7-8 minūtes. Pievienojiet ķiplokus un atlikušo daudzumu iepriekš sagatavotā garšvielu maisījuma. Vāra, maisot, apmēram 1 minūti.
    5. Pievienojiet rīsus un aunazirņus un samaisiet. Pievieno dārzeņu buljonu; Garšojiet ar sāli un pipariem. Uzkarsē šo maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazini uguni. Pārklāj un vāra, līdz rīsi ir mīksti un viss šķidrums uzsūcas (apmēram 25 minūtes). Pārbaudiet un laiku pa laikam samaisiet. Gatavošanas beigās var būt nepieciešams pievienot nedaudz vairāk buljona.
    6. Kamēr rīsi vārās, pagatavo sinepju mērci. Hermētiskā traukā ar vāku apvienojiet sinepju mērces sastāvdaļas, kas uzskaitītas iepriekš. Uzskrūvējiet vāku un labi sakratiet.
    7. Kad rīsi ir pagatavoti, iemaisa sasmalcinātos pētersīļus. Rīsus nedaudz saputojiet ar dakšiņu.
    8. Pasniedziet rīsus un aunazirņus ar kraukšķīgi ceptiem kāpostiem un grauzdētām mandelēm (ja lieto). Pārlej ar sinepju mērci. Garšīgi!


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: thefirstmess.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties