SHIITAKE sēnes ir populāra sastāvdaļa Āzijas virtuvē un tiek izmantotas arī tradicionālajā ķīniešu medicīnā.
Sastāvdaļas:
Kartupeļu zupai:
1 ēdamkarote olīveļļas
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
1 gabals puravu (4 cm)
3-4 kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
580 ml dārzeņu buljona
sāls, pipari
Kraukšķīgajam SHIITAKE sēņu “garnīram” (pēc izvēles – to var izlaist):
3 ēdamkarotes sojas mērces
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote maltas kūpinātas paprikas
200 g SHIITAKE sēņu, plānās šķēlītēs
Ražošana:
1. Smalki sagrieziet sīpolu, ķiploku un puravu.
2. Katlā sakarsē olīveļļu, sīpolu, ķiploku un puravu.
3. Apcep pāris minūtes, līdz sīpols kļūst mīksts un kļūst caurspīdīgs (bet ne brūns).
4. Pievienojiet kubiņos sagrieztus kartupeļus, dārzeņu buljonu, sāli un piparus (precīzs sāls daudzums ir atkarīgs no jūsu izvēlētā dārzeņu buljona sāļuma).
5. Pārklājiet ar vāku un vāriet uz vidējas uguns, līdz kartupeļi ir pilnībā mīksti (ik pa laikam apmaisiet). Pagatavojiet apmēram 20-25 minūtes. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk dārzeņu buljona.
6. Ar blenderi sasmalcina apmēram pusi zupas (bet ne pārāk daudz – atstāj dažus gabaliņus nesasmalcinātu kartupeļu).
7. Kraukšķīgo SHIITAKE sēņu "garnīra" gatavošana (pēc izvēles - to var izlaist): Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
8. Bļodā apvienojiet visas iepriekš minētās “bekona” mērces sastāvdaļas un labi samaisiet.
9. Pievienojiet sēnes un ļaujiet tām mērcēt vismaz 10 minūtes.
10. Noņem lieko šķidrumu un pārliek sēņu gabaliņus uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
11. Cep apmēram 15-20 minūtes. Pasniedz ar zupu. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties