Granola ir garšīga uzkoda, ko varat pasniegt ar iecienītākajiem piedevām: jogurtu, saldējumu utt.
Sastāvdaļas:
1 glāze (100 g) pekanriekstu
½ glāzes (80 g) mandeļu
½ glāzes (60 g) valriekstu
1 glāze (100 g) auzu pārslu (rupjas)
⅓ tase nesaldinātas ābolu mērces (mājās gatavota vai veikalā pirkta)
1 tējkarote kanēļa
3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
sauja žāvētu ābolu šķēles (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 155 °C.
2. Pusi no norādītā riekstu daudzuma liek virtuves kombainā un apstrādā, līdz daļa riekstu sadalās. Varat arī sasmalcināt ar nazi.
3. Lielā bļodā labi samaisa visas sastāvdaļas (ar karoti vai rokām).
4. Masu vienmērīgi izklāj uz lielas cepešpannas (izklāta ar cepampapīru).
5. Cep granolu apmēram 30-35 minūtes (līdz kraukšķīgai un zeltaini brūnai).
6. Puse norādītā cepšanas laika samaisiet granolu un apgrieziet to ar lāpstiņu.
7. Kad granola ir izcepta, ļaujiet tai pilnībā atdzist. Pēc tam pievienojiet žāvētas ābolu šķēles.
8. Pārvietot hermētiskā traukā. Uzglabāt istabas temperatūrā līdz 30 dienām.
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties