Franču grauzdiņš ir lieliska ideja brokastīm. Starp citu, piens šajā grauzdiņu receptē netiek izmantots.
Pasniedziet brokastu grauzdiņus ar iecienītākajiem piedevām, piemēram, banāniem, ogām, riekstu sviestu, ievārījumu, kļavu sīrupu vai medu, granolu, šokolādes skaidiņām un citiem.
Sastāvdaļas:
6 gaišas maizes šķēles
2 olas
3 ēdamkarotes ūdens
1 ēdamkarote eļļas ar neitrālu aromātu
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
¼ tējkarotes kanēļa
1 tējkarote brūnā cukura (pēc izvēles)
eļļa cepšanai
Ražošana:
1. Seklā bļodā ar dakšiņu vai putotāju saputo olas, ūdeni, vaniļas ekstraktu un eļļu, līdz izveidojas vieglas putas.
2. Pievienojiet kanēli un cukuru un vēlreiz samaisiet, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis.
3. Uz vidējas uguns sakarsē nepiedegošo pannu.
4. Katru maizes šķēli iemērciet olu maisījumā un ļaujiet tai nedaudz iesūkties (pāris sekundes katrā šķēles pusē). Pārliecinieties, ka maize ir vienmērīgi pārklāta ar maisījumu, bet nav izmirkusi.
5. Uzkarsētā pannā pievienojiet nelielu daudzumu eļļas. Izmērcētās maizes šķēles liek uz karstas pannas.
6. Cepiet franču grauzdiņus apmēram 2-3 minūtes no katras puses (vai līdz zeltaini brūnai). Ja nepieciešams, noregulējiet siltumu (lai grauzdiņš nepiedeg).
7. Gatavo franču grauzdiņus pārliek uz šķīvja. Atkārtojiet to pašu procesu ar atlikušajām maizes šķēlēm. Pasniedziet grauzdiņus vēl siltus ar kļavu sīrupu, svaigām ogām vai citiem jūsu izvēlētiem piedevām.
Iznākums: 6 grauzdiņi
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties