Sastāvdaļas:
"Sausās" sastāvdaļas:
1½ glāzes (200 g) balto universālo miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote cepamā soda
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes malta muskatrieksta (pēc izvēles)
⅔ glāze (100 g) mīksta brūnā cukura
"Mitrās" sastāvdaļas:
2 olas
2 lieli vai 3 vidēji lieli banāni biezenī
⅓ glāzes eļļas
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 ēdamkarote piena pēc jūsu izvēles
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
2. Lielā bļodā sakuļ kopā iepriekš uzskaitītās “sausās” sastāvdaļas.
3. Atsevišķā bļodā ar elektrisko mikseri viegli sakuļ olas.
4. Pievienojiet visas pārējās "slapjās" sastāvdaļas; Kārtīgi sakuļ.
5. Ielejiet "slapjās" sastāvdaļas "sausajās" sastāvdaļās un samaisiet ar lāpstiņu līdz viendabīgai masai (tikai nepārjauciet).
6. Ar karoti lieciet maisījumu ietaukotās vai ar papīru izklātās kēksu formiņās: piepildiet ar maisījumu apmēram 3/4 formas.
7. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20-22 minūtes. To, vai kūciņas ir izceptas, var pārbaudīt ar koka iesmiņu: iedurot kēksa vidū, iesmiņam ir jāiznāk sausam, pie tā nelīpoties mīklai.
8. Ļaujiet ceptajām kūciņām 5 minūtes atdzist pannā, pēc tam nolieciet uz restēm, lai tās pilnībā atdziest.
Iznākums: 12 kūciņas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties