Paneer ir Indijas govs piena siers.
Sautējot tas labi notur formu un uzsūc garšvielu aromātu, tāpēc tiek izmantots kā sastāvdaļa dažādās Dienvidāzijas virtuves receptēs.
Vissvarīgākais ir tas, ka paneera pagatavošanai nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas!
Sastāvdaļas:
2 litri piena (ne vairāk kā 3,5% tauku)
2-3 ēdamkarotes citrona sulas
Ražošana:
1. Katlā ar biezu dibenu ielej 2 litrus pilnpiena. Uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, uzvāra pienu.
2. Tiklīdz piens sāk celties, iemaisa citrona sulu.
3. Samaisa – biezpiens atdalīsies no sūkalām. Ja tas nenotiek 1 minūtes laikā, pievienojiet vēl 1 ēdamkaroti citrona sulas. Ļaujiet pienam nostāvēties 1 minūti, lai biezpiens pilnībā atdalītos.
4. Biezpienu izkāš caur marli, noskalo ar aukstu ūdeni un pakārt virs bļodas, lai notecina. Ja vēlaties, lai mērce būtu cieta, paslēpiet sieru (piemēram, novietojiet virsū vairākus šķīvjus). Siera tekstūra ir atkarīga no tā, cik ilgi tas karājas un cik lielu svaru tam nospiežat. Ja gribas mīkstu sieru, to var atstāt nespiestu. Ja vēlaties īpaši stingru tekstūru (lai jūs varētu griezt kubiņos un sautēt, saglabājot formu), uzglabājiet rūtiņu ledusskapī uz nakti (uzlieciet tam kādu svaru, piemēram, dažus šķīvjus).
5. Sieru vari garšot ar drupinātām ķimenes vai koriandra sēklām, sasmalcinātām piparmētru lapiņām u.c.
Recepte: bonappetit.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties