Sojas pupiņu tempe ar kokosriekstu rīsiem

    Sastāvdaļas:

    Kokosriekstu rīsiem:

    1 glāze pilna tauku satura kokosriekstu piena

    1 glāze ūdens

    1 tējkarote kokosriekstu palmu cukura

    jūras sāls (pēc garšas)

    1 glāze brūnie BASMATI rīsi, rūpīgi izskaloti

    ½ tējkarotes laima miziņas

    1 tējkarote laima sulas

    Tempe:

    200 g iepakojuma tempeh (sagriezts 2-3 cm gabaliņos)

    ¼ glāzes TAMARI sojas mērces

    3 ēdamkarotes kokosriekstu palmu cukura

    1 ēdamkarote karstās mērces pēc jūsu izvēles (pēc izvēles)

    1 tējkarote laima sulas

    1 ēdamkarote avokado (vai citas karstumizturīgas) eļļas

    jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)

    5 cm svaiga ingvera gabals, nomizots un sasmalcināts

    1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta

    Sasmalcināti pavasara sīpoli

    Ražošana:

    1. Sagatavojiet kokosriekstu rīsus: katliņā uz vidēji lielas uguns sajauciet kokosriekstu pienu, ūdeni, kokosriekstu cukuru un sāli. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai; Vairākas reizes samaisiet, lai cukurs izšķīst. Pievienojiet katlā nomazgātos brūnos BASMATI rīsus un samaisiet. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina uguni un pārklāj katlu ar vāku. Vāra, līdz uzsūcas gandrīz viss šķidrums (apmēram 40 minūtes). Izslēdziet uguni.

    2. Kokosriekstu rīsiem pievienojiet laima miziņu un izspiediet sulu. Viegli samaisiet ar dakšiņu. Pārklājiet katlu vēlreiz un ļaujiet nostāvēties 3-4 minūtes (vai līdz gatavs pasniegšanai ar tempeh).

    3. Sagatavojiet tempehu: pievienojiet pannā nedaudz ūdens un uzkarsējiet uz vidējas uguns. Kad tas vārās, pievienojiet tempeh gabaliņus un pārklājiet. Tvaicējiet tempehu 10 minūtes (tvaicēšana padara temphu mīkstu un maigāku tā garšu), pēc tam izņemiet to no pannas ar knaiblēm un novietojiet uz šķīvja atdzist. Nomazgājiet pannu un noslaukiet to tīru - jums tas būs vajadzīgs vēlāk.

    4. Mazā bļodiņā sakuļ TAMARI mērci, kokosriekstu cukuru, aso mērci un laima sulu. Nolikt malā.

    5. Nosusiniet tempehu ar tīru virtuves dvieli, pēc tam sadrupiniet to mazos gabaliņos.

    6. Lieciet pannu atpakaļ uz plīts uz vidēji augstas uguns. Ielejiet avokado eļļu. Pievienojiet tempehu un samaisiet. Sautē, līdz tempeh gabali ir viegli brūni, apmēram 3 līdz 4 minūtes. Apkaisiet ar sāli un pipariem un samaisiet. Pievienojiet malto ingveru un ķiploku un samaisiet, līdz tas smaržo (apmēram 30 sekundes).

    7. Ielejiet iepriekš sagatavoto TAMARI mērces maisījumu pannā un samaisiet (ja nepieciešams, ar lāpstiņu nokasiet no pannas apakšas jebkādus gabaliņus). Turpina sautēt, līdz mērce ir viegli karamelizējusies un brūna (apmēram 6-7 minūtes). Ja nepieciešams, pievienojiet vēl sāli, piparus, aso mērci, laima sulu utt.

    8. Pasniedziet tempehu karstu ar kokosriekstu rīsiem un sasmalcinātiem lociņiem.

    Iznākums: 3 porcijas

    Recepte: thefirstmess.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties