Sastāvdaļas:
Lasim:
500 g laša filejas
½ ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote maltas kūpinātas paprikas
sāls un svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)
Salātu mērcei:
⅓ glāzes majonēzes
½ ēdamkarotes citrona miziņas
1 ½ ēdamkarotes citrona sulas
2 tējkarotes franču sinepju DIJON
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
sāls un svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)
Salātiem:
½ smalki sagrieztu sarkano sīpolu
3 lieli redīsi, sarīvēti
2 selerijas kāti, sagriezti nelielos kubiņos
2 ēdamkarotes smalki sagrieztu svaigu diļļu
2 ēdamkarotes smalki sagrieztu maurloku
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru, pievieno lasi, apslaka ar olīveļļu un garšo ar kūpinātu papriku, sāli un pipariem.
2. Cep lasi 16–18 minūtes (atkarībā no tā izmēra un biezuma). Ļaujiet tai atdzist līdz istabas temperatūrai, pēc tam sadaliet to gabalos un ievietojiet bļodā. Sasmalcināto lasi patur ledusskapī 5-10 minūtes.
3. Sagrieziet dārzeņus. Lašim pievienojiet sasmalcinātu sīpolu, redīsu, seleriju, dilles un maurlokus.
4. Atsevišķā mazā bļodiņā pagatavo mērci: sajauc majonēzi, citrona miziņu un sulu, sinepes, ķiplokus, sāli un piparus.
5. Mērci pārlej pāri laša salātiem un viegli visu samaisa kopā.
6. Pasniedziet laša salātus vienkārši bļodiņās, uz salātu lapām, kā sviestmaizi vai rullīti.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties