Zemesriekstu „braunijs” (bez glutēna)

    Sastāvdaļas:


    ½ glāzes (140 g) dabīgā zemesriekstu sviesta
    1 ola
    ⅓ tase (65 g) kokosriekstu cukura (vai smalki granulēta brūnā cukura)


    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
    2. Ielejiet kokosriekstu cukuru un olu lielā bļodā.
    3. Sajauc ar elektrisko mikseri. Var izmantot arī putojamo slotiņu, taču process prasīs nedaudz ilgāku laiku nekā maisīšana ar elektrisko mikseri.
    4. Pievienojiet zemesriekstu sviestu un vēlreiz samaisiet ar putojamo slotiņu, līdz iegūstat biezu, lipīgu mīklu.
    5. 20x13 cm cepamformu izklāj ar cepampapīru.
    6. Lipīgo mīklu pārliek sagatavotajā cepešpannā. Izklājiet vienmērīgu mīklas kārtu, izmantojot karotes aizmuguri.
    7. Mīkla atgādinās biezu, lipīgu pastu. Ja nepieciešams, karoti turpini samitrināt ar siltu ūdeni – mīkla mazāk pielīps un to būs vieglāk vienmērīgi izkliedēt.
    8. Cep apmēram 20 minūtes (+/- 2 minūtes). Precīzs cepšanas laiks ir atkarīgs no tā, vai vēlaties mīkstāku (cept īsāku) vai cietāku (cept ilgāk) “brūnija” tekstūru.
    9. Ļaujiet pilnībā atdzist. Pasniedz ar izvēlētiem piedevām (piemēram, saldējumu, karameļu mērci...).


    Iznākums: 6 mazi braunijus
    Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties