Makaronu ēdiens ar Shiitake sēnēm un zaļumiem

    SHIITAKE sēnes ir populāra sastāvdaļa Āzijas virtuvē un tiek izmantotas arī tradicionālajā ķīniešu medicīnā.


    Sastāvdaļas:


    3 ēdamkarotes olīveļļas
    1 liels sasmalcināts šalotes sīpols
    200 g SHIITAKE sēņu, ar kātiem, sasmalcinātas
    4 ēdamkarotes sojas mērces
    1 tējkarote maltas kūpinātas paprikas (pēc garšas)
    1 tējkarote malti melnie pipari (pēc garšas)
    sāls
    450 g ORECCHIETTE makaronu (vai citu itāļu makaronu, piemēram, PENNE)
    100 g sasmalcinātu zaļumu (piemēram, kāpostu vai bietes)


    Ražošana:


    1. Lielā pannā uz vidēji augstas uguns sakarsē eļļu. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet šalotes un sēnes. Vāra uz lēnas uguns 3 minūtes.
    2. Pievieno sojas mērci, kūpinātu papriku un melnos piparus. Samaisiet un turpiniet gatavot, līdz šalotes ir caurspīdīgas un sēnes ir nedaudz brūnas un mīkstas (vēl 3-5 minūtes). Noņem no uguns un noliek malā.
    3. Kamēr cepat šalotes un sēnes, lielā katlā labi sālītu ūdeni uzvāra. Gatavojiet makaronus gandrīz līdz "al dente" (gandrīz vārīti, bet joprojām stingri) - apmēram 1 minūti mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma.
    4. Tieši pirms makaronu gatavošanas iemaisiet zaļumus, lai tie, uzsilstot, nedaudz savelkas (apmēram 30 sekundes).
    5. Atlieciet 1 glāzi ūdens, kas palicis no makaronu vārīšanas, lai to izmantotu vēlāk, un noteciniet pārējo ūdeni.
    6. Sautētajām sēnēm pievienojiet rezervēto makaronu ūdeni un palieliniet siltumu līdz vidējai. Samaisiet, nokasot visas daļiņas no pannas apakšas.
    7. Pievienojiet makaronus un zaļumus pannā ar sēnēm un vāriet, līdz makaroni ir mīksti (tikai ne pārāk mīksti!) un mērce ir gluda (apmēram 1 minūti). Pēc garšas pievienojiet sāli, piparus un maltu kūpinātu papriku un pasniedziet. Garšīgi!


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: thespruceeats.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties