Sastāvdaļas:
1 glāze (200 g) zaļo vai franču lēcu
4 glāzes ūdens
1 lauru lapa
1 liels gurķis, smalki sagriezts
½ smalki sagrieztu sarkano sīpolu
1 glāze (150 g) smalki sagrieztu dateļu (vislabāk der MEDJOOL/MEDJOUL dateles)
Pētersīļi
Mērcei:
⅓ glāzes olīveļļas
¼ glāzes citronu sulas
1 tējkarote franču sinepju DIJON
½ tējkarotes medus vai kļavu sīrupa
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
sāls un pipari (pēc garšas)
Ražošana:
1. Katlā pievieno lēcas, ūdeni un lauru lapu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samaziniet siltumu līdz minimumam, pārklājiet katlu un vāriet uz lēnas uguns 16 līdz 20 minūtes. Tikai nepārcepiet: vārītajām lēcām jābūt mīkstām, bet ne mīkstām.
2. Kad lēcas ir izcepušās, noteciniet lieko ūdeni un ievietojiet lēcas uz pāris minūtēm ledusskapī. Pēc tam pievienojiet kubiņos sagrieztu gurķi, sarkano sīpolu, dateles un pētersīļus.
3. Sajauc norādītās mērces sastāvdaļas un pārlej salātiem. Visu labi samaisa. Garšīgi!
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties