Tās ir ķīniešu virtuves iedvesmotas nūdeles, kas garšotas ar pikantu šalotes mērci.
Sastāvdaļas:
150 g Āzijas kviešu vai rīsu nūdeles (udon, ramen, somen, soba...), pagatavotas saskaņā ar iepakojuma norādījumiem
1 liels šalotes sīpols, smalki sagriezts
2 daiviņas sasmalcināta ķiploka
2 ēdamkarotes eļļas (piemēram, avokado eļļa)
1 tējkarote sarkano piparu pārslu (vai ½ tējkarote, ja jums nepatīk pikanti)
1 tējkarote korejiešu sarkanā čili pipara gochugaru (vai ½ tējkarote, ja jums nepatīk pikanti)
1-1 ½ ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote tumšās sojas mērces
½ ēdamkarotes melnā etiķa
½ ēdamkarotes brūnā cukura
Pasniegšanai: sasmalcināti pavasara sīpoli
Ražošana:
1. Uzvāra ūdeni un vāra makaronus saskaņā ar iepakojuma norādījumiem
2. Kamēr makaroni vārās, sasmalciniet šalotes un ķiplokus.
3. Tikai dažas minūtes pirms makaronu gatavības uzkarsē eļļu citā katlā uz vidējas uguns. Kad karsts, pievienojiet šalotes un ķiplokus; Sautē 2–3 minūtes.
4. Pievienojiet čili pārslas un gochugaru korejiešu čili piparus. Sautējiet kopā ar šalotes sīpoli un ķiploku vēl 30 sekundes. Pēc tam izslēdziet uguni, lai šīs sastāvdaļas nepiedegtu.
5. Katlā nekavējoties pievienojiet sojas mērci, tumšo sojas mērci, melno etiķi un brūno cukuru. Maisa apmēram 1 minūti.
6. Kad mērce ir labi sajaukta un cukurs pilnībā izšķīdis, pievienojiet vārītos makaronus. Sajauc, lai makaroni būtu labi pārklāti ar mērci.
7. Pasniedziet makaronus vēl karstus, pārkaisot ar sasmalcinātiem pavasara sīpoliem. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: shortgirltallorder.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties