Sastāvdaļas:
400 g cieta tofu
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
2 ēdamkarotes sezama eļļas
1 ½ glāzes (170 g) sasmalcinātu zaļo pupiņu
2 šalotes, smalki sagriezti (pazīstami arī kā šalotes vai šalotes)
6 ēdamkarotes TAMARI vai sojas mērces
3 ēdamkarotes ūdens vai dārzeņu buljona
2 ½ ēdamkarotes organiskā cukura
½ tējkarotes malta ingvera
1 ēdamkarote svaigi maltu melno piparu (samaziniet līdz ½ ēdamkarotes, ja vēlaties, lai ēdiens nebūtu tik pikants)
Ražošana:
1. Pārgrieziet tofu bloku uz pusēm, novietojiet to starp diviem auduma vai papīra virtuves dvieļiem un uzlieciet tiem smagumu (piemēram, smagu cepešpannu). Atstājiet to apmēram 10 minūtes, lai dvieļi absorbētu lieko mitrumu.
2. Tikmēr sasmalciniet zaļās pupiņas un šalotes un pagatavojiet melno piparu mērci: nelielā bļodiņā vienkārši samaisiet sojas mērci (vai tamari), ūdeni (vai dārzeņu buljonu), cukuru, maltu ingveru un svaigi maltus melnos piparus. Nolikt malā.
3. Nosusināto tofu sagriež 2-3 cm kubiņos un liek lielā bļodā. Pievienojiet kukurūzas cieti tajā pašā bļodā; Izmantojiet rokas, lai vienmērīgi pārklātu tofu kubiņus ar kukurūzas cieti.
4. Pēc tam pievienojiet vokpannā 1 ēdamkaroti sezama eļļas un ieslēdziet uguni. Kad eļļa uzkarsusi, pievieno tofu kubiņus un maisot cep 10-15 minūtes, līdz tofu brūns un kraukšķīgs. Noņemiet tofu no pannas un novietojiet malā bļodā.
5. Pievienojiet pannā vēl 1 ēdamkaroti sezama eļļas, pēc tam pievienojiet sasmalcinātus šalotes sīpolus un zaļās pupiņas. Vāra, maisot, apmēram 5 minūtes, līdz šalotes ir caurspīdīgas. Tad pārlej ar melno piparu mērci un pievieno apbrūninātu tofu. Visas sastāvdaļas vāra uz lēnas uguns vēl 3-5 minūtes (lai sabiezinātu mērci).
6. Noņemiet pannu no uguns. Pasniedziet tofu un zaļās pupiņas virs vārītiem baltajiem rīsiem. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: shortgirltallorder.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties