Sastāvdaļas:
Mērcei:
Puse Jalapeno piparu – vai vairāk, ja jums patīk pikanti
1 glāze Indijas riekstu, mērcēti vismaz 3 stundas (pēc tam notecināt)
1 glāze ūdens
1 ēdamkarote rīsu etiķa (vai baltvīna etiķa)
1 ēdamkarote sasmalcinātu šalotes sīpolu (pazīstama arī kā šalotes sīpols, šalotes sīpols, šalotes sīpols)
½ tējkarotes ķiploku pulvera (vai 1 ķiploka daiviņa)
½ glāzes nomizota un sasmalcināta gurķa
Citronu sula
Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari
¼ glāzes sasmalcinātu maurloku
Takām:
2 portobello sēņu cepurītes (noņemiet kātiņus)
Šļakata olīveļļas
Šķīpstiņa sojas mērces
Šķirne balzamiko etiķa
1 liels avokado, sagriezts
1 glāze sasmalcinātu sarkano kāpostu
Sauja koriandra
1 plānās šķēlītēs sagriezts Jalapeno pipars, pēc izvēles
6 tortiljas, sasildītas sausā pannā vai mikroviļņu krāsnī
Ražošana:
1. Sausā pannā apcep Jalapeño piparus. Vāra, līdz ārējā miza kļūst tumšāka. Noņemiet no karstuma, ievietojiet bļodā un pārklājiet ar virtuves dvieli vai plastmasas iesaiņojumu 10 minūtes. Kad tas ir atdzisis, noņemiet mizas (ar rokām vai nazi - ādai vajadzētu diezgan viegli noņemt).
2. Jalapeño pipariem noņemiet stublājus un sēklas. Ievietojiet papriku blenderī kopā ar Indijas riekstiem, ūdeni, etiķi, šalotes sīpoliem, ķiplokiem, gurķi, citronu, sāli un pipariem. Sablenderē līdz gludai un krēmīgai konsistencei, ja nepieciešams, pievienojot vēl ūdeni. Nogaršojiet un pēc vajadzības pievienojiet sāli, piparus vai citrona sulu. Iemaisa sasmalcinātos maurlokus. Turiet mērci aukstu līdz lietošanai.
3. Sagrieziet portobello sēnes šķēlēs. Novietojiet tos uz šķīvja un apslakiet ar olīveļļu, sojas mērci, balzamiko etiķi un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Ar rokām apziediet sēnes ar maisījumu (no visām pusēm).
4. Uzkarsē grila pannu līdz vidēji augstam karstumam. Apcepiet sagrieztās sēnes no abām pusēm (apmēram 3-4 minūtes no katras puses).
5. Pievienojiet tortiljām sēnes, avokado, kāpostus, cilantro un šķēlēs sagrieztus Jalapeño piparus (ja izmantojat). Pasniedz ar iepriekš pagatavoto vegānisko karsto mērci. Garšīgi!
Iznākums: 2-3 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties