Šī ir veselīga un garda saldo kartupeļu uzkoda. Pasniedz ar savu iecienīto mērci!
Sastāvdaļas:
2 vidēji saldie kartupeļi (500 g)
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
2 ēdamkarotes ūdens
½ tējkarotes ķiploku pulvera
½ tējkarotes maltas paprikas
½ tējkarotes jūras sāls
Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa (apsmērēšanai)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C. Divas cepešpannas izklāj ar cepampapīru.
2. Saldos kartupeļus sagriež strēmelītēs un liek lielā bļodā.
3. Mazā bļodiņā samaisa kopā kukurūzas cieti un ūdeni (līdz kukurūzas ciete izšķīst). Pārlej maisījumu pār saldajiem kartupeļiem; pievieno ķiploku pulveri, maltu papriku un sāli. Labi samaisiet ar rokām, lai garšvielas vienmērīgi sadalītos.
4. Vienmērīgi izkārtojiet kartupeļu strēmelītes uz divām sagatavotajām cepešpannām. Bagātīgi apslaka ar olīveļļu.
5. Cep 15 minūtes (krāsns augšā un apakšā). Izņem no krāsns; Kartupeļus apgriež ar knaiblēm (ja tie izskatās sausi, uzslaki vēl nedaudz eļļas).
6. Ievietojiet abas paplātes atpakaļ cepeškrāsnī (mainot to pozīcijas). Cep vēl 7-12 minūtes vai līdz kartupeļi ir brūni un kraukšķīgi.
7. Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist. Sezona ar papildu ķiploku pulveri, maltu papriku un sāli (pēc garšas).
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties