Sastāvdaļas:
1 sīpols, sasmalcināts
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
2 selerijas kāti, sasmalcināti
4-5 mazi kartupeļi, kubiņos
2 burkāni, nomizoti un sasmalcināti
šķipsniņa sāls (daudzums atkarīgs no tā, cik sāļš ir izvēlētais dārzeņu buljons)
100 g (apmēram ½ tase) sausu zaļo vai brūno lēcu, noskalotas
½ tējkarotes timiāna
½ tējkarotes majorāna
6 glāzes dārzeņu buljona
40 g sasmalcināta Čedaras (vai cita siera, piemēram, parmezāna)
2 ēdamkarotes skābā krējuma
Ražošana:
1. Lielā katliņā uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas. Pievieno un apcep sīpolu, ķiploku un seleriju.
2. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un burkānus un pievieno šķipsniņu sāls. Cep apmēram 1-2 minūtes.
3. Ielejiet lēcas, timiānu, majorānu un dārzeņu buljonu. Pārklāj ar vāku un uzvāra. Pēc tam samaziniet uguni un vāriet uz lēnas uguns apmēram 25-30 minūtes (līdz lēcas ir mīkstas, bet nav pilnībā mīkstas).
4. Noņemiet zupu no uguns un ļaujiet tai atdzist 5 minūtes. Iemaisa sieru.
5. Izņemiet apmēram ¼ glāzes zupas (bez dārzeņiem) un ielejiet nelielā bļodā. Bļodā izkausē krējumu un šo maisījumu lej atpakaļ katlā ar zupu.
6. Ja vēlaties krēmīgu zupu, apmēram ceturtdaļu no tās sasmalciniet ar blenderi.
7. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet sāli un melnos piparus. Dekorē ar svaigiem zaļumiem. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties