Ceptu biešu un lapu kāpostu salāti

    Sastāvdaļas:


    300 g sasmalcinātu kāpostu
    2 bietes
    60 g žāvētu dzērveņu (apmēram ½ tase)
    60 g sasmalcinātu valriekstu (apmēram ½ tase)
    60 g kazas siera

    Mērcei:
    ¼ glāzes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
    ¼ glāzes balzamiko etiķa
    1 ēdamkarote medus
    2 tējkarotes Dižonas sinepju
    1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
    ¼ tējkarotes sāls
    šķipsniņa svaigi maltu melno piparu

    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Nomazgājiet bietes. Ar plaukstām berzējiet kāpostu lapas, "iemasējiet", lai tās kļūtu mīkstākas.
    2. Bietes liek cepamtraukā. Trauku pārklāj ar vāku un cep bietes cepeškrāsnī 1 stundu (vai līdz bietes mīkstas un viegli sadurstas ar dakšiņu). Ļaujiet viņiem atdzist.
    3. Turot bietes zem tekoša ūdens, viegli ar pirkstiem noņemiet to ādu. Varat valkāt cimdus, lai nesasmērētu pirkstus, vai arī izmantot papīra dvieli. Pēc tam katru bieti sagriež mazākos gabaliņos.
    4. Bļodā liek lapu kāpostu, sagrieztas bietes, dzērvenes, valriekstus un kazas sieru. Sajauc uzskaitītās mērces sastāvdaļas un pārlej salātiem. Visu labi samaisa.
    5. Pārlejiet salātus servēšanas bļodā. Pirms pasniegšanas varat apkaisīt vēl nedaudz kazas siera vai sasmalcinātus valriekstus.
    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: downshiftology.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties