Sastāvdaļas:
300 g sasmalcinātu kāpostu
2 bietes
60 g žāvētu dzērveņu (apmēram ½ tase)
60 g sasmalcinātu valriekstu (apmēram ½ tase)
60 g kazas siera
Mērcei:
¼ glāzes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
¼ glāzes balzamiko etiķa
1 ēdamkarote medus
2 tējkarotes Dižonas sinepju
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
¼ tējkarotes sāls
šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Nomazgājiet bietes. Ar plaukstām berzējiet kāpostu lapas, "iemasējiet", lai tās kļūtu mīkstākas.
2. Bietes liek cepamtraukā. Trauku pārklāj ar vāku un cep bietes cepeškrāsnī 1 stundu (vai līdz bietes mīkstas un viegli sadurstas ar dakšiņu). Ļaujiet viņiem atdzist.
3. Turot bietes zem tekoša ūdens, viegli ar pirkstiem noņemiet to ādu. Varat valkāt cimdus, lai nesasmērētu pirkstus, vai arī izmantot papīra dvieli. Pēc tam katru bieti sagriež mazākos gabaliņos.
4. Bļodā liek lapu kāpostu, sagrieztas bietes, dzērvenes, valriekstus un kazas sieru. Sajauc uzskaitītās mērces sastāvdaļas un pārlej salātiem. Visu labi samaisa.
5. Pārlejiet salātus servēšanas bļodā. Pirms pasniegšanas varat apkaisīt vēl nedaudz kazas siera vai sasmalcinātus valriekstus.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties