Cepts tofu ar pikantu zemes riekstu mērci

    Tofu siers ir olbaltumvielām bagāts sojas produkts, ko iecienījuši veģetārieši un vegāni.
    Ceptu tofu, kas aromatizēts ar zemesriekstu mērci, iesakām pasniegt ar Āzijas rīsu nūdelēm vai iecienītākajiem dārzeņiem!


    Sastāvdaļas:


    400 g stingra tofu (šajā receptē mīkstais tofu nav piemērots)
    1 ½ ēdamkarotes kukurūzas cietes

    Zemesriekstu mērcei:
    3 ēdamkarotes nesālīta zemesriekstu sviesta (krēmveida, nav kraukšķīga un noteikti nesālīta, citādi mērce būs pārāk sāļa)
    4 ēdamkarotes TAMARI sojas mērces
    1 ēdamkarote SRIRACHA asās mērces
    1 ēdamkarote rīsu vīna etiķa
    1-2 ēdamkarotes brūnā cukura (vairāk vai mazāk pēc garšas)
    1 tējkarote sasmalcināta svaiga ingvera vai ½ tējkarote malta ingvera
    1-2 ēdamkarotes ūdens (ja vēlaties plānāku mērci)

    Piederumi
    Sasmalcināti pavasara sīpoli (pēc izvēles)
    1-2 ēdamkarotes sasmalcinātu zemesriekstu (pēc izvēles)

    Ražošana:


    1. Pārgrieziet tofu bloku uz pusēm, novietojiet to starp diviem auduma vai papīra virtuves dvieļiem un uzlieciet tiem smagumu (piemēram, smagu cepešpannu). Atstājiet to apmēram 10 minūtes, lai dvieļi absorbētu lieko mitrumu. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C un izklāj cepešpannu ar cepampapīru.
    2. Pēc tam sagriež presēto tofu 2-3 cm kubiņos un liek lielā bļodā; pievieno arī kukurūzas cieti. Ar rokām vienmērīgi pārklājiet tofu ar cieti.
    3. Liek tofu vienā kārtā uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepeškrāsnī. Cep 20-25 minūtes, līdz ārpuse ir brūna un iekšpuse pilnībā izcepusies.
    4. Kamēr tofu cepas, pagatavo zemesriekstu mērci. Mazā bļodiņā vai blenderī apvienojiet zemesriekstu sviestu, tamari, sriracha mērces, etiķi, brūno cukuru un ingveru un sablenderējiet/sasmalciniet līdz gludai. Šī būs bieza mērce, tādēļ, ja vēlaties plānāku mērci, pievienojiet 1-2 ēdamkarotes ūdens un samaisiet.
    5. Kad tofu ir gatavs, izņemiet to no cepeškrāsns un ievietojiet to pannā kopā ar sagatavoto zemesriekstu mērci. Ieslēdz uguni un maisa, līdz tofu ir pārklāts un mērce ir sasildīta.
    6. Noņemiet no karstuma un pasniedziet uz rīsu nūdelēm vai ar iecienītākajiem dārzeņiem. Garšīgi!
    Iznākums: 3 porcijas
    Recepte: shortgirltallorder.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties