Sastāvdaļas:
3 glāzes vārītu balto rīsu
2 ēdamkarotes vegānu sviesta
¼ glāzes sojas mērces
½ ēdamkarotes rīsu vīna etiķa
½ ēdamkarotes cukura
½ sīpols, sasmalcināts
½ glāzes saldētu vai svaigu zirņu (70 g)
½ glāzes saldētu vai svaigu burkānu, smalki sagrieztu (60 g)
½ glāzes saldētas vai svaigas lobītas edamame pupiņas (70 g)
2 ēdamkarotes furikake garšvielu (pēc izvēles)
Sasmalcināti pavasara sīpoli (pasniegšanai; pēc izvēles)
Ražošana:
1. Vispirms pagatavojiet rīsus saskaņā ar iepakojuma instrukcijām. Kopā jums vajadzēs 3 tases vārītu balto rīsu. Šai receptei iesakām izmantot īsgraudu/suši rīsus (bet derēs jebkuri baltie rīsi pēc jūsu izvēles). Ja izmantojat īsgraudu/suši rīsus, norādītajam daudzumam vajadzēs 1 ½ glāzes nevārītu rīsu. Rīsus var pagatavot arī iepriekšējā dienā (patiesībā vēl labāk, ja tos uz nakti patur ledusskapī!).
2. Sagatavojiet pārējās sastāvdaļas: vispirms sasmalciniet dārzeņus (arī burkānus un sīpolus), bet zirņus un edamame pupiņas nolieciet malā. Pagatavo mērci: sajauc sojas mērci, rīsu vīna etiķi un cukuru.
3. Pēc tam pievienojiet vokpannā vegānu sviestu un ieslēdziet uguni. Kad sviests ir izkusis un wok panna ir karsta, pievienojiet sīpolu un sautējiet 2 minūtes uz lielas uguns, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Tad pievieno atlikušos dārzeņus (edamame, zirņi, burkāni) un apcep vēl 2 minūtes.
4. Pievieno sagatavoto mērci un vārītos baltos rīsus un maisot apcep vēl 2-3 minūtes. Vienmērīgi samaisiet mērci; Sadaliet rīsu ķekarus.
5. Noņemiet apceptos rīsus no uguns un nekavējoties pasniedziet. Virsū uzkaisa furikake garšvielas (pēc izvēles) vai sasmalcinātus lociņus. Garšīgi!
Iznākums: 3 porcijas
Recepte: shortgirltallorder.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties