Veģetāra Āzijas Laksa zupa

    Laksa ir Dienvidaustrumāzijā populāra nūdeļu zupa.
    Aicinām izmēģināt šīs zupas veģetāro versiju!


    Sastāvdaļas:


    2 ēdamkarotes sezama eļļas
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 gabals ingvera (apmēram 2 cm garš), sasmalcināts
    2 sarkanie čili pipari (pēc izvēles), sasmalcināti
    2 ēdamkarotes sarkanā karija pastas
    2 citronzāles kāti
    ½ tējkarotes kurkuma pulvera
    ½ tējkarotes malta koriandra
    ½ tējkarotes maltas ķimenes
    1 ēdamkarote miso pastas vai sojas mērces
    1 bundža (400 g) nesaldināta kokosriekstu piena (lietojiet pilnpienu, ja vēlaties krēmīgāku zupu)
    700 ml dārzeņu buljona

    Ieteicamie piederumi:
    100 g SHIITAKE sēņu
    340 g tofu (izspiediet lieko šķidrumu) vai tempeh
    1 ēdamkarote kukurūzas cietes
    sauja bok choy/pak choi salātu
    makaroni pēc izvēles (rīsu makaroni, olu makaroni...)

    Ražošana:


    1. Sagatavojiet buljonu: lielā katlā uz vidējas uguns uzkarsējiet nedaudz sezama eļļas. Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, ingveru un čili piparus (pēc izvēles) un sautējiet, līdz sīpols kļūst mīksts.
    2. Pievienojiet karija pastu un apcepiet apmēram 30 sekundes.
    3. Pievienojiet katlā dārzeņu buljonu, kokosriekstu pienu, kurkumu, koriandru, ķimenes, citronzāles kātiņus un miso pastu. Kārtīgi samaisa. Vāra maisījumu apmēram 10-15 minūtes. Pievienojiet bok choy salātus (pēdējās 5 minūtes).
    Pēc izvēles: ja vēlaties vienmērīgāku buljonu, (atdzisušo) zupu varat sasmalcina blenderī, pēc tam ielejiet to atpakaļ katlā un pievienojiet bok choy salātus.
    4. Pagatavojiet makaronus saskaņā ar iepakojuma instrukcijām. Nokāš un noliek malā.
    5. Atsevišķā pannā apcep SHIITAKE sēnes ar mazu eļļu līdz zeltaini brūnai. Izņem no pannas un noliek malā.
    6. Bļodā vai šķīvī sajauc kukurūzas cieti ar sāli. Rūpīgi pārklājiet katru tofu gabalu ar kukurūzas cietes maisījumu.
    7. Uz vidējas uguns uzkarsē nedaudz eļļas. Cepiet tofu gabaliņus, kas pārklāti ar cietes maisījumu, apmēram 2-3 minūtes no katras puses vai līdz tie ir zeltaini brūni. Nolikt malā.
    8. Gatavos makaronus un sautētas sēnes sadaliet servēšanas traukos. Nūdelēm pārlej laksas zupu. Virsū uzliek kraukšķīgi ceptiem tofu gabaliņiem.
    9. Dekorē ar svaigām koriandra lapām vai sagrieztiem sarkanajiem čili pipariem. Pa virsu uzspiež nedaudz laima sulas.
    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties