Jūs varat pasniegt kāpostu cepeti kā piedevu (garšojiet ar svaigu citronu sulu vai svaigiem zaļumiem, rīvētu parmezānu, grauzdētiem sasmalcinātiem riekstiem, tahini mērci).
Šo steiku vari pasniegt arī kā pamatēdienu ar graudiem (piemēram, bulguru), drupinātu fetas sieru, tahini mērci, pētersīļiem u.c.
Sastāvdaļas
1 kāposts
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
½ tējkarotes ķiploku pulvera
¼ tējkarotes jūras sāls
Svaigi malti melnie pipari
Citrona šķēles
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C un izklāj cepešpannu ar cepampapīru.
2. Kāpostus novieto stāvus uz griešanas dēļa un vertikāli sagriež apmēram 3 cm biezos "steikus". Kārto vienā kārtā uz sagatavotās cepešpannas.
3. Mazā bļodiņā samaisiet olīveļļu, ķiploku pulveri un sāli. Pusi no maisījuma izklāj uz kāpostu tīteņiem. Pēc tam uzmanīgi apgrieziet steikus un arī tos pārklājiet ar maisījumu.
4. Cep cepeškrāsnī 30-40 minūtes vai līdz kāpostu rullīši ir brūni un vidū mīksti. Garšojiet ar sāli un pipariem pēc garšas.
5. Pasniedz kā piedevu ar citrona šķēlītēm (izspiež sulu) vai kā pamatēdienu ar piedevām pēc izvēles.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties