Šo saldo kartupeļu biezeni iesakām pasniegt kā piedevu pie citiem ēdieniem!
Sastāvdaļas
1,5 kg saldie kartupeļi (apmēram 6 kartupeļi), nomizoti un sagriezti 3 cm kubiņos
4 ēdamkarotes sviesta, sagriež gabaliņos
120 ml piena, uzsildīts (½ tase)
60 ml kļavu sīrupa (¼ tase)
1 tējkarote jūras sāls (var būt nepieciešams vairāk)
Svaigi malti melnie pipari
Svaigas timiāna lapas (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Ievietojiet saldos kartupeļus lielā katlā un aplejiet tos ar aukstu ūdeni, lai tie pārklātu (3 cm virs tiem). Ūdenī samaisiet 1 ēdamkaroti sāls.
2. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 10-15 minūtes vai līdz kartupeļi ir mīksti un viegli sadurstami ar dakšiņu.
3. Nolejiet ūdeni; pievieno sviestu, pienu, kļavu sīrupu, sāli un maltus piparus. Sasmalcina ar kartupeļu stampiņu līdz viendabīgai masai.
4. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet sāli. Mēs iesakām pasniegt ar sviestu un svaigām timiāna lapiņām.
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties