Sastāvdaļas:
80 g auzu pārslu
350 ml ūdens
kļavu sīrups (pēc garšas)
kanēlis (pēc izvēles)
neliela šķipsniņa sāls
120 ml piena pēc izvēles
2 gatavi banāni
3-4 ēdamkarotes jogurta (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Katliņā ielej ūdeni, auzu pārslas, kļavu sīrupu, sāli un kanēli.
2. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns apmēram 3-4 minūtes (vai līdz gandrīz viss ūdens ir uzsūcis).
3. Tad pievieno pienu un vāra vēl 1-2 minūtes (vai līdz vēlamajai konsistencei).
4. Vienu no banāniem samīca ar dakšiņu un iemaisa auzās; tad iemaisa jogurtu (ja lieto).
5. Ļaujiet putrai nostāvēties apmēram 2-3 minūtes (tā sabiezēsies vēl vairāk). Ja vēlaties mazāk biezu putru, pievienojiet šļakatām piena, un, ja vēlaties to vēl biezāku, turpiniet vārīt auzas līdz vajadzīgajai konsistencei.
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties