Turku zirņu maize (bez glutēna)

    Šī vegānu maize ir izgatavota no falafelim līdzīga aunazirņu maisījuma.
    Baudiet šīs plātsmaizes ar humusu, smērējiet uz sviestmaizēm un kombinējiet ar dažādiem salātiem!


    Sastāvdaļas:


    200 g aunazirņu, mērcēti uz nakti (konservēti aunazirņi nav piemēroti)
    1/2 tase sīpolu, sasmalcinātu
    1 glāze rupji sakapātu pētersīļu
    1 glāze rupji sagriezta cilantro
    1 mazs zaļais čili pipars vai halapeno pipars
    3 ķiploka daiviņas
    1 tējkarote ķimenes
    1 tējkarote sāls
    1/2 tējkarotes kardamona
    1/4 tējkarotes melnie pipari
    1/2 tējkarotes cepamā soda
    1/2 tase aunazirņu miltu
    3 ēdamkarotes ūdens
    1 ēdamkarote olīveļļas


    Ražošana:


    1. Mērcēt aunazirņus ūdenī uz nakti. Pārliecinieties, ka ūdens pilnībā pārklāj aunazirņus (5-10 cm virs tiem), jo aunazirņi palielināsies trīs reizes.
    2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.
    3. Aunazirņus liek caurdurī un noskalo zem tekoša ūdens, tad liek virtuves kombainā. Pievienojiet arī sīpolus, pētersīļus, koriandru, piparus, ķiplokus, ķimenes, sāli, kardamonu, cepamo sodu un pulsu līdz smalkai tekstūrai. Ievietojiet šo "falafelu" maisījumu lielā bļodā un ievietojiet ledusskapī uz 30-60 minūtēm.
    4. Izņemiet maisījumu no ledusskapja un pievienojiet aunazirņu miltus, ūdeni un olīveļļu. Visu labi samaisa ar rokām.
    5. Izklājiet falafelu maisījumu uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Viegli nospiediet ar rokām, lai pīrāgs būtu pilnīgi plakans.
    6. Cep 25 minūtes.
    7. Ļaujiet kūkai atdzist apmēram 10 minūtes. Pēc tam sagriež atsevišķos gabalos.
    Iznākums: 27 × 38 cm kūka
    Recepte: downshiftology.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties