Šī zemesriekstu mērces recepte ir iedvesmota no Indonēzijas un Taizemes virtuves, taču tā nedaudz atšķiras no receptes autentiskās versijas.
Autentisku Taizemes zemesriekstu mērci parasti gatavo no veseliem zemesriekstiem (nevis sviesta, kas tiek izmantots šajā vienkāršotajā receptē). Turklāt šajā mērces receptē ir iekļauts kokosriekstu piens un/vai sarkanā karija pasta.
Šo vienkāršāko zemesriekstu mērci vari kombinēt ar citiem Āzijas iedvesmotiem ēdieniem: makaroniem, salātiem, rīsiem utt.
Sastāvdaļas:
½ glāzes gluda dabīgā zemesriekstu sviesta
2 ēdamkarotes svaigas laima sulas
2 ēdamkarotes rīsu etiķa
1 ēdamkarote SRIRACHA asās mērces
1 ēdamkarote TAMARI sojas mērces
1 ēdamkarote grauzdētas sezama eļļas
2 tējkarotes kļavu sīrupa
1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera
4-6 ēdamkarotes ūdens (pēc vajadzības)
Ražošana:
1. Bļodā sajauciet zemesriekstu sviestu, laima sulu, rīsu etiķi, sriracha, tamari mērces, sezama eļļu, kļavu sīrupu, ingveru un 4 ēdamkarotes ūdens. Ja mērce ir pārāk bieza, pievienojiet vairāk ūdens (pa 1 ēdamkarotei, līdz tā sasniedz pareizo konsistenci).
2. Pasniedz ar Āzijas iedvesmotiem ēdieniem: makaroniem, salātiem, rīsiem utt.
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties