Citronu tahini (sezama pastas) mērce salātiem

    Šīs mērces galvenā sastāvdaļa ir tahini, Tuvo Austrumu virtuvei raksturīga sezama sēklu pasta.
    Citronu tahini mērce ir daudzpusīga – tā ir piemērota ne tikai salātu, bet arī sviestmaižu, pitas maizes, avokado grauzdiņiem, falafeliem, svaigiem vai ceptiem dārzeņiem u.c.

    Sastāvdaļas:


    ½ glāzes tahini (sezama pastas)
    ¼ glāzes svaigi spiestas citronu sulas
    6 ēdamkarotes ūdens (un vairāk, ja nepieciešams)
    1 neliela ķiploka daiviņa, sarīvēta
    ½ tējkarotes jūras sāls
    Kļavu sīrups vai medus (ja nepieciešams)
    Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa (ja nepieciešams)


    Ražošana:


    Mazā bļodiņā samaisiet tahini, citronu sulu, ūdeni, ķiplokus un sāli. Ja iegūtā mērce ir pārāk rūgta, pievienojiet ceturtdaļu vai pusi tējkarotes kļavu sīrupa (vai medus). Tāpat, ja vēlaties mīkstināt mērces garšu, varat pievienot pusi vai pilnu tējkaroti neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas. Ja mērce ir pārāk bieza, pievienojiet vēl ūdeni (lai sasniegtu vēlamo mērces konsistenci).
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties