Tempeh ir fermentēts sojas pupu produkts, kura izcelsme ir Indonēzijā.
Tas ir augu izcelsmes olbaltumvielu avots, ko iecienījuši vegāni, un tas ir populārs arī Āzijas virtuvē.
Izmēģiniet šo ceptu marinētu tempeh recepti — šādi pagatavotu tempehu varat pasniegt ar salātiem, Āzijas stila nūdelēm, graudu bļodiņās un citur.
Sastāvdaļas:
1 iepakojums tempeh (200 g)
¼ glāzes TAMARI sojas mērces
2 ēdamkarotes rīsu etiķa
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
1 ēdamkarote extra virgin olīveļļas
1 tējkarote SRIRACHA asās mērces
Svaigi malti melnie pipari
Ražošana:
1. Tempehu sagriež kubiņos, liek tvaicētāja grozā un liek virs katla ar 3 cm ūdens. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pārklāj un tvaicē tempehu virs katla 10 minūtes. Tvaicēšana palīdz tai kļūt mīkstam (lai tas varētu absorbēt marinādi).
2. Mazā bļodiņā sakuļ tamari mērci, rīsu etiķi, kļavu sīrupu, olīveļļu, sriracha mērci un nedaudz maltu piparu. Mīkstināto tempehu liek seklā traukā un pārlej ar marinādi (lai vienmērīgi pārklātos). Marinējiet vismaz 30 minūtes.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C un izklāj cepešpannu ar cepampapīru.
4. Tempeh kubiņus kārto vienā kārtā uz cepešpannas. Lieko marinādi noliek vēlākai lietošanai.
5. Cep 10 minūtes. Izņemiet tempeh kubiņus no cepeškrāsns un apsmērējiet tos ar atlikušo marinādi. Cep vēl apmēram 10 minūtes. Pasniedz ar salātu vai graudu bļodiņām. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties