Šie rīsi īpaši labi sader ar Āzijas un meksikāņu virtuvi un sojas produktiem: tempeh, tofu, enchiladas (meksikāņu tortilju rullīši) utt.
Sastāvdaļas:
1 glāze garengraudu jasmīna rīsu, noskaloti
1½ glāzes ūdens
3 tējkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1 neliela ķiploka daiviņa, malta
Daži sasmalcināti pavasara sīpoli
1 tējkarote laima miziņas
¼ līdz ½ tējkarotes jūras sāls
1½ ēdamkarotes svaigas laima sulas
½ tase smalki sagriezta svaiga cilantro
Šķipsniņa čili pārslu vai ¼ kubiņos sagrieztu halapeno piparu (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Katlā samaisiet rīsus, ūdeni un 1 tējkaroti olīveļļas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pārklāj katlu un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes (vai uz rīsu iepakojuma norādīto laiku).
2. Atveriet katlu un ar dakšiņu saputojiet rīsus. Pievienojiet ķiplokus, pavasara sīpolus un laima miziņu un samaisiet. Ļaujiet nostāvēties un atdzist 1 minūti, pēc tam pievienojiet atlikušās 2 tējkarotes olīveļļas, ¼ tējkarotes sāls, laima sulu, cilantro un piparu pārslas (vai sasmalcinātus Jalapeño piparus (jalapeno), ja lieto). Samaisiet un, ja nepieciešams, pievienojiet sāli un garšvielas.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties