Veģetārā Ramena zupa

    Šī ir japāņu ramena veģetāra variācija (bez gaļas).


    Sastāvdaļas:


    110-150g Ramen nūdeles
    3 ēdamkarotes sezama eļļas (vai citas eļļas: avokado, olīvu...)
    350g stingra tofu, notecināta no liekā šķidruma (ietinot dvielī un uzliekot nelielu atsvaru virsū tofu vai nospiežot ar rokām), tad sagriež kubiņos
    1 ēdamkarote kļavu sīrupa
    1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta (vai tahini sezama pastas)
    3 ēdamkarotes sojas mērces
    Daži sasmalcināti pavasara sīpoli
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 cm ingvera gabals, sasmalcināts
    200 g svaigu Šitaki sēņu (vai šampinjonu), sasmalcinātu
    2 burkāni, sagriezti plānās sloksnēs
    460 ml dārzeņu buljona
    1 ēdamkarote miso pastas (vai vairāk sojas mērces)
    2 loksnes jūras aļģu “nori”, sagrieztas
    1 bundža (400 ml) kokosriekstu piena
    sauja Bok choy/Pak choi salātu lapu (vai mazuļu spinātu lapu)


    Ražošana:


    1. Mazā bļodiņā saputojiet kopā zemesriekstu sviestu, kļavu sīrupu un sojas mērci. Nolikt malā.
    2. Pannā uz vidējas uguns sakarsē nedaudz sezama eļļas.
    3. Pievienojiet tofu un apcepiet pāris minūtes, līdz tas ir viegli brūns (pirms tam noteikti noņemiet lieko šķidrumu no tofu).
    4. Sagatavoto zemesriekstu sviesta mērci pārlej tofu. Maisa, līdz tofu ir pilnībā absorbējis šķidrumu. Pēc tam noņemiet tofu no pannas.
    5. Tajā pašā pannā pievieno sīpolus, ķiplokus, ingveru un sēnes un sautē pāris minūtes, līdz sēnes ir nedaudz brūnas un kraukšķīgas.
    6. Ja nepieciešams, pagariniet ar šķipsniņu sāls (atkarībā no tā, cik sāļš ir jūsu dārzeņu buljons).
    7. Ielejiet dārzeņu buljonu, kokosriekstu pienu, burkānus, miso pastu un nori lapas. Vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
    8. Pievienojiet bok choy vai spinātus un vāriet uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.
    9. Pagatavojiet izvēlētās Ramen nūdeles (saskaņā ar iepakojuma norādījumiem) un pievienojiet tās zupai.
    10. Ielejiet zupu nelielā zupas bļodā. Jūs varat noņemt "nori" loksnes (lai gan tās garšo lieliski!); pievieno gatavo tofu. Garšīgi!
    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties