Jogurta kūka (bez glutēna)

    Šī ir jogurta kūka bez miltiem, kurai nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas.

    Šai kūkai ir diezgan neitrāla garša, tāpēc to var kombinēt ar dažādiem piedevām un augļiem.

    Rekomendējam pasniegt ar zemesriekstu sviesta "karameļu" mērci, kas tiek pagatavota, sajaucot kopā divas sastāvdaļas: kļavu sīrupu un zemesriekstu sviestu.

    Sastāvdaļas:

    500 g vaniļas jogurta (pilna tauku, saldināta)

    40 g kukurūzas cietes

    5 olas (3 veselas olas + 2 olu baltumi – holesterīna līmeņa pazemināšanai; tomēr var izmantot arī 5 veselas olas)

    Izvēles piederumi:

    50 g brūnā cukura

    zemesriekstu sviesta "karameļu" mērce (gatavo, sajaucot kopā divas sastāvdaļas: kļavu sīrupu un zemesriekstu sviestu)

    Ražošana:

    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C.

    2. Bļodā salauž 5 olas. Sakuļ ar elektrisko mikseri vai puto līdz putām.

    3. Ielej jogurtu un vēlreiz labi sakuļ.

    4. Izvēles solis: šī kūka ir tikai nedaudz salda, tādēļ, ja vēlaties saldāku kūku vai neplānojat pievienot saldus piedevas, šim jogurta un olu maisījumam iesakām pievienot ¼ glāzes granulētā (brūnā) cukura.

    5. Virs šīs bļodas novietojiet smalku sietu. Pamazām pievienojiet kukurūzas cieti.

    6. Cepamo formu izklāj ar cepampapīru. Lej mīklu un cep uz vidējā režģa apmēram 55 minūtes.

    7. Izņem no krāsns. Atstājiet kūku cepešpannā uz 30 minūtēm, pēc tam pārnesiet to uz dzesēšanas restēm un atstājiet vēl 30 minūtes. Kūka pilnībā atdziest, nostiprināsies un iegūst formu.

    8. Pasniedz ar izvēlētajām piedevām. Garšīgi!

    Iznākums: 10 kūkas gabaliņi

    Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties