Sastāvdaļas:
1 kg ķiršu tomātu
1 sīpols, sasmalcināts
4 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas smērēšanai (pēc izvēles)
55 ml dārzeņu buljona
80 g nesaldināta kokosriekstu piena (pēc izvēles)
1 neliela sauja svaiga bazilika (vai 1 tējkarote itāļu garšaugu maisījuma)
1 tējkarote sāls
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
2. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru. Pievienojiet ķiršu tomātus, sasmalcinātu sīpolu, sāli un olīveļļu un samaisiet, līdz dārzeņi ir vienmērīgi pārklāti.
3. Pievienojiet ķiplokus. Liek cepeškrāsnī un cep 40 minūtes uz vidējā režģa (līdz tomāti mīksti).
4. Izņemiet dārzeņus no cepeškrāsns un ļaujiet tiem nedaudz atdzist. Nomizojiet ķiplokus un pievienojiet to ātrgaitas blenderī kopā ar ceptiem tomātiem un sīpoliem (un izdalīto šķidrumu). Ielejiet kokosriekstu pienu, dārzeņu buljonu, svaigu baziliku un sakuliet līdz gludai.
5. Pasniedziet uzreiz vai, ja zupa nav pietiekami karsta, lejiet zupu nelielā katliņā un uzkarsējiet.
6. Nogaršojiet un pārbaudiet, vai kaut kā netrūkst. Ja zupa ir pārāk bieza, pievienojiet šļakatu buljonu vai kokosriekstu pienu. Ja izmantotais dārzeņu buljons nebija sāļš, iespējams, būs jāpievieno vairāk sāls.
7. Apkaisa ar melnajiem pipariem un svaigu baziliku un pasniedz ar kraukšķīgu grauzdiņu. Garšīgi!
Iznākums: 3 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties