Šī ir divu sastāvdaļu bezcukura "karameļu" mērce!
Ar šo mērci garšo desertus, saldās uzkodas vai brokastis (vafeles, pankūkas utt.).
Sastāvdaļas:
Bieza mērce:
¼ glāzes (60 g) gluda dabīgā zemesriekstu sviesta (bez piedevām)
70 ml tīra kļavu sīrupa
neliela šķipsniņa sāls (ja gribas sāļu mērci)
Plānākai mērcei:
¼ glāzes (60 g) gluda dabīgā zemesriekstu sviesta
125 ml tīra kļavu sīrupa
neliela šķipsniņa sāls (ja gribas sāļu mērci)
Ražošana:
1. Mazā bļodiņā sakuļ kopā zemesriekstu sviestu un kļavu sīrupu, līdz mērce iegūst karameļu konsistenci.
2. Vajadzēs pacietību – jo vairāk maisīsi, jo biezāka kļūs mērce.
3. Ja vēlaties, lai mērce būtu plānāka, pamazām pievienojiet vairāk kļavu sīrupa. Pievienojiet sāli, ja vēlaties sāļu mērci.
Iznākums: puse tases mērces
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties