Zemesriekstu sviests ir iecienīts dažādās kultūrās: Āfrikā, Āzijā un Karību jūras reģionā (Jamaika).
Šī ir lieliska izvēle brokastīm!
Sastāvdaļas:
35 g zemesriekstu čaumalā (¼ tase)
30 g velmētas auzas (⅓ tase)
115 ml ūdens (½ tase)
115 ml piena pēc jūsu izvēles (var būt augu izcelsmes)
3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 tējkarote kanēļa
šķipsniņa sāls
zemesriekstu sviests (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Mērcēt “jēlos” zemesriekstus ar ½ tasi ūdens vismaz 2 stundas (vai uz nakti).
2. Iztukšojiet un ievietojiet zemesriekstus spēcīgā blenderī (maisītājā) kopā ar visām pārējām sastāvdaļām. Sablenderē līdz gludai.
3. Iegūto maisījumu pārnes nelielā katliņā. Karsē uz ļoti zemas uguns apmēram 1-2 minūtes (vai līdz sabiezē). Nepārtraukti maisiet ar putojamo slotiņu vai koka karoti.
4. Nogaršojiet un pārbaudiet putras saldumu un konsistenci. Ja vēlaties, lai putra būtu saldāka, pievienojiet vairāk kļavu sīrupa. Ja vēlaties, lai putra būtu plānāka un mazāk lipīga, pievienojiet šļakatām piena.
5. Pievienojiet piedevas pēc izvēles (piemēram, augļus, medu, pistācijas) un pasniedziet uzreiz, jo putra ar laiku sabiezēsies. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties