Šī ir itāļu Pasta al Limone vegāniskā versija.
Šajā receptē piena produkti tiek aizstāti ar Indijas riekstu mērci.
Sastāvdaļas:
75 g Indijas riekstu
⅛ glāzes olīveļļas
2-4 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
2 strēmeles citrona mizas
1 ķiploka daiviņa
½ glāzes makaronu ūdens
šķipsniņa sāls
makaroni pēc jūsu izvēles
Ražošana:
1. Indijas riekstus mērcē karstā ūdenī apmēram 15 minūtes. Pēc tam izkāš un noliek malā.
2. Uzvāra lielu katlu ar sālītu ūdeni. Pievieno makaronus un vāra saskaņā ar iepakojuma instrukcijām (lai makaroni ir "al dente" - stingri). Novietojiet malā apmēram 1 glāzi makaronu šķidruma (jums tas būs nepieciešams vēlāk) un noteciniet atlikušo šķidrumu. Nolieciet makaronus malā.
3. Sagatavo citrona miziņu; Lai nerastos rūgta garša, uzmanīgi ar nazi nogriež no citrona mizas balto miziņu.
4. Sagatavojiet mērci: izmantojiet ātrgaitas blenderi, lai sablenderētu visas mērces sastāvdaļas līdz viendabīgai un krēmīgai masai (mērces sastāvdaļas: 75 g Indijas riekstu, ⅛ tase olīveļļas, 2-4 ēdamkarotes svaigas citrona sulas, 2 strēmeles citrona miziņas, 1 ķiploka daiviņa, ½ glāzes makaronu ūdens, šķipsniņa sāls).
5. Ja mērce ir pārāk bieza, pievienojiet vēl nedaudz šķidruma, kas palicis no makaronu vārīšanas (lai panāktu vēlamo mērces konsistenci). Pēc garšas varat pievienot vairāk citrona, sāls vai ķiploku.
6. Sajauciet makaronus un mērci: Pārlejiet mērci katlā. Uzkarsē uz lēnas uguns, līdz silts. Ik pa laikam apmaisa. Pievieno makaronus un visu kārtīgi samaisa. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties