Svaiga zaļēdāju un vasarīga gurķu zupa
Vasarīga zupa, pilnībā atšķirās no vārītajām, skolas laiku "gurķu" zupām.
Jums vajadzēs:
6 vidējus vai 3 lielus gurķus;
vienu nogatavojušos avokado;
ceturtdaļa neliela sīpola (vai asafetīda, ja neēdat sīpolus);
sauja spinātu vai viena kale lapa (vēl zaļākai, intensīvākai krāsai);
karotīte citrona vai laima sulas, iespējams arī vairāk, atkarībā no vēlamās garšas;
1/5 krūzītes ūdens;
sāls, pipari;
Pagatavošana:
Nomizojam gurķus, sagriežam vairākās daļās un kopā ar avokado un sīpolu liekam blenderī, pievienojam nedaudz ūdens (lai būtu vieglāk samaisīt), pievienojam sāli un piparus, sablenderējam. Grūtāka daļa jau padarīta, tagad atliek tikai dekorācijas vai izgreznošana.
Dekorācijas zupai piedod papildu "pievilcību", jo pretēji tomātiem, gurķi vai avokado ir bez intensīvas, īpašas garšas, tāpēc rekomendējam pievienot nedaudz sāls un piparu. Variet izmēģināt:
saulē žāvētus tomātus;
smalcinātus gurķus;
saldo kukurūzu;
Daudzums: 2 porcijas
Lai gardi!
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties