Veselīgi auzu cepumi bez cukura

    Sastāvdaļas:


    1 ¼ glāzes ātri pagatavojamās auzas
    1 glāze balto pilngraudu kviešu miltu
    1½ tējkarotes cepamā pulvera
    1½ tējkarotes malta kanēļa
    ½ tējkarotes sāls
    ¼ glāzes nesaldinātas ābolu mērces
    4 ēdamkarotes sviesta, izkausēta un atdzesēta
    1 liela ola
    1 tējkarote tīra vaniļas ekstrakta
    ½ glāzes medus
    ⅓ glāzes tumšās šokolādes skaidiņas
    ¼ glāzes rozīņu
    ¼ glāzes sasmalcinātu valriekstu vai pekanriekstu


    Ražošana:


    1. Lielā bļodā samaisiet auzas, miltus, cepamo pulveri, kanēli un sāli.
    2. Citā bļodā saputojiet kopā ābolu mērci, sviestu, olu, vaniļu un medu, līdz tie ir labi sajaukti.
    3. Iegūto šķidro maisījumu ielej miltu maisījumā; sajauc. Mīkla būs mitra un lipīga.
    4. Pievienojiet šokolādes skaidiņas, rozīnes un valriekstus. Liek ledusskapī un ļauj atdzist vismaz 30 minūtes (vai līdz 3 dienām).
    5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklājiet lielu cepešpannu ar cepampapīru.
    6. Mīklu izņem no ledusskapja (ja tā ir ļoti cieta, var ļaut nostāvēties 5-10 minūtes). Ar karoti liek mīklu 4 cm diametra bumbiņās uz cepešpannas, starp tām atstājot 2 cm atstarpi. Ar pirkstiem viegli saplaciniet katru cepumu apmēram 2 cm biezumā.
    7. Cep, līdz cepumi ir zeltaini brūni un stingri (apmēram 9-10 minūtes).
    Iznākums: 24 cepumi
    Recepte: wellplated.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties