Chana masala ir Indijā un Pakistānā populārs aunazirņu karijs.
Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1 sīpols, sasmalcināts
1 tējkarote ķimenes sēklas
1 tējkarote garam masala garšvielu
½ tējkarotes malta koriandra
½ tējkarotes maltas kurkumas
¼ tējkarotes malta kardamona
Šķipsniņa kajēnas piparu
2 ķiploka daiviņas, sarīvētas
½ tējkarotes rīvēta svaiga ingvera
1 tējkarote jūras sāls
½ glāzes ūdens
1 bundža veselu nomizotu tomātu
3 glāzes vārītu aunazirņu, ieliek caurdurī un noskalo zem tekoša ūdens
½ glāzes sasmalcināta svaiga koriandra
1 tējkarote svaigas citronu sulas
Mēs iesakām pasniegt ar: vārītiem brūnajiem vai baltajiem rīsiem un grieķu jogurtu
Ražošana:
1. Lielā pannā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu. Pievienojiet sīpolu un vāriet, bieži maisot, 8 minūtes (līdz tas ir mīksts un labi brūns).
2. Samaziniet siltumu un pievienojiet ķimeņu sēklas, garam masala, koriandru, kurkumu, kardamonu un šķipsniņu kajēnas piparu. Maisiet un apcepiet apmēram 30 sekundes vai līdz smaržo. Samaisiet ķiplokus, ingveru, sāli un ¼ tasi ūdens.
3. Pievienojiet tomātus no kārbas, sasmalcinot tos ar koka karoti pannā. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai; vāra 8-10 minūtes vai līdz mērce sabiezē. Pievienojiet aunazirņus un atlikušo ¼ glāzes ūdens, samaisiet. Vāra uz lēnas uguns, laiku pa laikam apmaisot, 20-25 minūtes (līdz sabiezē). Iemaisa koriandru un citronu sulu.
4. Pasniedz ar rīsiem un grieķu jogurtu, svaigu cilantro un citrona sulu.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: www.loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties