Baba ganoush ir Tuvo Austrumu garšviela, kas izgatavota no ceptiem baklažāniem, tahini (sezama pastas), citronu sulas un ķiplokiem.
Mēs iesakām to pasniegt ar Tuvo Austrumu ēdieniem vai vienkārši baudīt šo garšvielu ar pitas maizi un sasmalcinātiem dārzeņiem.
Sastāvdaļas:
2 vidēja izmēra baklažāni
¼ glāzes tahini (sezama pastas)
3 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
2 ķiploka daiviņas
½ tējkarotes jūras sāls
smalki sagriezti svaigi pētersīļi
malta kūpināta paprika
piparu pārslas (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un ietin baklažānus folijā. Cep cepeškrāsnī 50-60 minūtes (vai līdz pilnīgi mīksta). Izņem no cepeškrāsns un noliek malā.
2. Kad baklažāni ir atdzisuši, nomizojiet mizu un noņemiet lielos sēklu ķekarus. Ievietojiet baklažānu mīkstumu caurdurī virs bļodas un ļaujiet nostāvēties 20 minūtes, lai notecinātu lieko ūdeni.
3. Virtuves kombainā liek baklažānu mīkstumu, tahini (sezama pastu), citronu sulu, olīveļļu, ķiplokus un sāli un sablendē viendabīgā masā.
4. Pārlieciet baba ganoush uz servēšanas trauciņu un apkaisa ar pētersīļiem, maltu kūpinātu papriku un piparu pārslām (ja lieto).
Recepte: www.loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties